Vi gledate omiljenu seriju, a zadnjica i stomak se zatežu

Spojite lepo i korisno - rezultati će biti veoma brzi

.

Provesti vreme na kauču gledajući televiziju ili otići na trening? To je česta dilema mnogih nas. Ali, ponekad ne moramo da biramo - ove tri efikasne vežbe možete da radite dok gledate televiziju!

Ukoliko niste tip koji može redovno da vežba, ovo je odličan način da uđete u formu. Sa ovakvim vežbanjem nećete potrošiti toliko kalorija koliko biste sa pravim treningom, ali i dalje možete sa manjim intenzitetom sagoreti kalorije i poraditi na učvršćivanju tela.

1. Daska

Vežba plank ili daska jedna je od najpopularnijih vežbi širom sveta, i to sa razlogom. Istovremeno deluje na sve mišićne grupe u telu - učvršćuje zadnjicu, smanjuje bol u leđima, jača ruke i noge, ravna stomak i jača trbušne mišiće. S obzirom na to da je reč o statičnoj vežbi, za njeno izvođenje nije vam potrebno puno prostora i možete da je odradite ispred samog kauča.

2. Čučnjevi

Ako želite da učvrstite donji deo tela, čučnjevi su odlična vežba za to. Bez problema možete da gledate televiziju dok radite najobičniji čučanj. Sve što vam je za to potrebno su gravitacija i vaša telesna težina. Takođe, možete da uzmete i neki predmet koji vam je pri ruci kako biste ovu vežbu učinili malo većim izazovom.

3. Iskoraci

Još jedna odlična vežba za donji deo tela i noge su iskoraci. Kao i čučnjeve, iskorake možete da radite sa tegovima ili nekim predmetima kako bi vežba bila zahtevnija. Jedino što vam je potrebno je zapravo dovoljno prostora kako biste kleknuli. Dok uživate u dobrom filmu ili omiljenoj seriji, brže će vam vreme proći i ova vežba se neće činiti toliko napornom.

Ivzor: zadovoljna.hr

Pratite nas i na Viberu!