Zdravlje

DEVET signala koji otkrivaju da vašem telu hitno treba pomoć!

Svoje telo morate dobro znati, toliko da možete prepoznati signale koje vam ono šalje, jer simptomi ako se ignorišu, mogu se pretvoriti u ozbiljniji zdravstveni problem. Evo i primera...
08.10.2018. - 09:19h

Problemi sa spavanjem, razdražljivost, grčevi u nogama 

Ukoliko vas muče ovi problemi morate konzumirati više hrane bogate magnezijem i kalijumom kao što su semenke lana i suncokreta, bademi, blitva, spanać, šljive i kajsije.

Prevelika želja za slanom hranom 

Alarmira na infekciju ili upalu u telu, naročito ako se radi o upali urogenitalnog trakta. Isprobajte i prirodni antibiotik koji leči svaku upalu mehura.

Suva koža 

Suvoj koži treba više vitamina E, te morate povećati unos biljnog ulja, masnih riba i orašastog voća.

Preterana želja za slatkim 

Može biti znak iscrpljenosti nervnog sistema te da vašem telu treba više glukoze kako bi se napunilo energijom. U momentima kada osetite neodoljivu želju za slatkim pojedite malo meda ili tamne čokolade kako biste izbegli probleme u gastrointestinalnom traktu.

Kad desni krvare

Morate piti više čaja i konzumirati više voća jer je krvarenje desni znak da vam nedostaje vitamina C, a njega možete naći u belom luku, voću i povrću. 

Suva koža na laktovima 

Upućuje na nedostatak vitamina A i C. Konzumirajte više narandži, kajsija, šargarepe i bundeve. 

Povećana želja za morskim plodovima 

Ukazuje na nedostatak joda u organizmu.

Lomljiva kosa i nokti 

Upućuje na nedostatak kalcijuma i vitamina B. Konzumirajte više mleka, krompira, pečurki.

Preterana želja za sirovom hranom

Žudite li za sirovom hranom, to može ukazivati na gastritis ili probleme sa jetrom. Sirova hrana će ublažiti grčeve i umiriti želudac, piše zadovoljna.hr.