Zdravlje

Džabe vam vežbanje, ako posle treninga ne praktikujete ove rituale!

Već nekoliko nedelja redovno vežbate, niste smršali ni gram i ne znate u čemu je problem. Ako već želite da dovede liniju do savršenstva, morate da poštujete sva pravila. Pogotovo ona odmah posle treninga.
04.07.2017. - 11:33h

Pratite nas i na Viberu!

Opuštanje

Posle svakog treninga instruktori savetuju da se malo odmorite šetajući po pokretnoj traci, uz pravilno disanje.

Istezanje

Ono je posle treninga obazeno! Najmanje 10 minuta vam je dovoljno da se rastegnete, kako biste poboljšali fleksibilnost tela i izbegli  kasnije povrede.

Protiv zadržavanja tečnosti u organizmu

Potrudite se da nakon treninga povratite ravnotežu vode u organizmu. Kroz dnevnu potrošnju od najmanje dva litra vode, ubrzaćete proces metabolizma i oporaviti mišiće. U cilju snabdevanja tela mineralima, vitaminima i uklanjanja toksina iz tela, zamenite običnu vodu kokosovom.

Unos proteina 

Zahvaljujući pravilnoj ishrani postići ćete najbolje rezultate i ranije dobiti željeni efekat. Zato, sat vremena nakon treninga, uzmite namirnice bogate proteinima. Možete popiti proteinski šejk od banane, jagoda, sojinog mleka…

Konzumirajte namirnice bogate magnezijumom i kalijumom

Tako ćete ne samo poboljšati zdravlje, već i ojačati mišiće i smanjiti krvni pritisak. Uzimajte orahe, laneno seme, suvo grožđe, pasulj, spanać i slično, ali ne zloupotrebljavajte to!

Masaža 

Ako ste kod kuće, možete se sami izmasirati masažerom. Telo možete tretirati i pilingom od kafe, čiji miris umiruje telo.

Sauna 

Vruć vazduh relaksirajuće utiče na mišiće i efikasno opušta celo telo. Idealna zamena je topla voda sa aromatičnim uljima, savetuje novimagazin.rs.