Zašto ne treba u šolji ostavljati kesicu sa čajem?

Prošlo je vreme kada smo čaj pili samo kada smo prehlađeni. Sve je više ljudi koji sada kafu menjaju upravo ovim napitkom, ali većina pravi jednu veliku grešku.

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Svaki čaj ima neko svojstvo koje ga čini odličnim za zdravlje, ali uvek se među njima ističe crni čaj, koji reguliše pritisak, zaustava sužavanje arterija, a lekari kažu i da značajno umanjuje mogućnost oboljevanja od raka. Flavonoidi u ovom čaju smanjuju proizvodnju štetnog holesterola, pa smanjuju i mogućnost od srčanog i moždanog udara. A odličan je i za smirivanje glavobolje i poboljšanje mentalnih sposobnosti.

Pratite nas i na Viberu!

Međutim, sve to ćete poništiti ako ga pijete sa kesicom u šolji, što većina nas radi.

"Nikako ne treba ostaviti kesice crnog čaja u šolji. Ionako su ti čajevi u kesicama lošijeg kvaliteta, odnosno imaju mnogo manje delotvornih sastojaka od listića, a slabiji mu je i ukus. Međutim, kada ostavite kesicu sve vreme ispijanja čaja, pravi ukus se gubi, a ostaje gorki i opor uku", upozorava naučnik Ed Ajsler.

Izvor: žena.blic