Metode mršavljenja koje mnogi primenjuju, a ne bi trebalo! Niti su zdrave, niti skidaju višak kilograma

U želji da što pre skinete višak kilograma, često posežete za raznoraznim metodama, od kojih neke i nisu zdrave. Nažalost, mnogi se na to ne obaziru, jer im je bitnije da budu lepi i fit, nego zdravi.

.

Pratite nas i na Viberu!

Shvatite da je za to potrebno vreme. Zdravije da mršavite postepeno, nego da vam se naglim skidanjem kilograma trajno poremeti zdravlje. Ako ste se prepoznali u prethodnim rečima, sledeće metode mršavljenja obavezno IZBEGAVAJTE:

Izbacivanje hrane iz jelovnika 

Stručnjaci upozoravaju da opsesivno pridržavanje pravila i izbacivanje iz jelovnika npr. ugljenih hidrata, može uzrokovati nedostatak određenih nutritijenata u organizmu. Naveli smo primer, ali na vašem organizmu ostaju posledice kad god se naglo odreknete namirnica, koje ste do juče stalno unosili.

Preskakanje obroka 

Upamtite - ako preskačete obrok, ne mršavite! Činite upravo suprotno! Ako preskačete jelo, metabolizam vam se usporava. Uravnotežena ishrana, obroci u isto vreme i manje porcije, svakako su bolji put do mršavljenja, nego preskakanje čitavog obroka. Izgladnjivanje je jedan od najgorih oblika držanja dijete jer svom organizmu uskraćujete sastojke nužne za njegovo funkcioniranje. 

Esktremno vežbanje

Često kada rezultate želimo da vidimo što pre, odlučujemo se za ekstremno vežbanje, ni ne sluteći da svom telu činimo protivuslugu. Naime, ako i izgubimo nekoliko kilograma viška, oni bi mogli da se vrate kao bumerang i to čim prestanemo sa intenzivnim vežbama. Držite se jednog ritma vežbanja, budite uporni i rezultati neće izostati.

Izvor: zadovoljna.hr