Ove namirnice proizvođači najčešće lažiraju, a mi mislimo da su zdrave

Primenite nekoliko trikova koji vam mogu pomoći pri odabiru namirnica u supermarketu, jer možda nisu kvalitetne niti zdrave po vaš organizam.

.

Pratite nas i na Viberu!

Mlevena kafa

Omiljeni jutarnji napitak većine, koja verovatno ne razmišlja od čega se on sastoji. Mlevena kafa sadrži prženi ječam, pšenicu ili soju, a kako bismo pili što zdraviji napitak možemo sami da sameljemo kafu.

Voćni sokovi

Često na njihovim ambalažama piše 100 odsto. Očekujući da će dobiti samo zdravu preradu voća, kupac kupuje sokove u tetrapaku, ni ne sluteći da to nije zdravo. Često su takvi sokovi razređeni sa vodom ili pomešani sa sokom nekog drugog voća iste kiseline i slatkoće. Stoga, pri kupovini sokova, dobro obratite pažnju šta piše na deklaraciji.

Maslinovo ulje

Vrlo je skupoceno, ali svakako treba obratiti pažnju kako ne biste kući došli sa palminim ili sojinim uljem. Kako biste prepoznali pravo maslinovo ulje, u čašu ulijte malo ulja i stavite ga u frižider. Ako se u čaši posle nekog vremena napravi talog, to je pravo maslinovo ulje.

Parmezan

Prilikom kupovine postoji opasnost od kupovine miksa različitih sireva koji se prodaju pod jednim imenom - parmezan. Zato se preporučuje kupovina celog sira u komadu, a ne u kesicama.

Med

Često se dešava da je med pomešan sa različitim sirupima koji su prepuni šećera. Domaći med nećete morati da držite u frižideru, jer se ta namirnica ne može pokvariti.

Izvor: net.hr