Smršajte bez muke i gladovanja: Dovoljno je samo da primenite ove trikove

Svi koji su bar jednom držali dijetu, znaju koliko je to mukotrpno i zahteva vreme i jaku volju. Od sada više ne morate gladovati, već se uz minimum napora rešite viška kilograma. Potrebno je samo da se pridržavate sledećih trikova:

.

Pratite nas i na Viberu!

Veličina tanjira i čaše

Koliko god ovo apsurdno zvučalo, to može uticati na percepciju. Posmatrajući sa psihološke strane, na manjim tanjirima porcije izgledaju veće, a u višim i tanjim čašama kao da ima i više tečnosti.

Alkohol = kalorije

Nije tajna da alkoholna pića goje, no neka imaju manje, neka više kalorija. Ako ste na dijeti, a volite da jednom dnevno popijete koju, odlučite se za ono alkoholno piće koje sadrži što manje kalorija.

Ogledalo na frižideru

Jedna studija je otkrila da ogledalo u kuhinji može zavarati čoveka i naterati ga da jede manje i zdravije. Nesvesno se zagledamo u sopstveni odraz i pomislimo pre nego što posegnemo za slušalicom u želji da naručimo picu, piše jutarnji.hr.

Dok jedete, razmišljajte

Nutricionisti kažu da razmišljanje o hrani pomaže kod mršavljenja i da nude nekoliko trikova koji bi mogli pomoći da jedete sporije i tako unesete manje hrane. Gledajte hranu koju jedete, zamišljajte je, nemojte raditi ništa drugo tokom obroka.