Ostavite kafu i ujutro se razbudite uz sledeće jake namirnice!

Odgovor na pitanje da li je kafa zdrava i koliko još uvek nije pronađen. Međutim, većina ljudi je koristi u jutarnjim časovima, jer smatraju da se bez nje ne mogu razbuditi. Od sada će moći!

.

Pratite nas i na Viberu!

Nahranite se energijom od ranog jutra, ali ne zahvaljujući kafom, već jakim i zdravim namirnicama koje će vas totalno razbuditi.

Voda

Popijte času hladne vode na prazan stomak čim ustanete i odmah ćete se razbuditi! Većina nas ujutro malo dehidrira, pa će konzumiranje tečnosti odmah napraviti razliku u telu i razbuditi vas. 

Jabukovo sirće 

Još uvek ne postoji naučno objašnjenje zašto jabukovo sirće podiže energiju, ali mešavina njega sa vodom i medom – napitak je koji se od davnina smatra isceljujućim! Izbistrava vam pamet, pruža veću koncentraciju i poboljšava zdravlje unutrašnjih organa. Ako vas boli grlo ili imate problema sa probavom, ovaj napitak je rešenje! Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta, jednu kašiku meda i dva decilitra vode. Mešajte dok se med ne rastopi, zatim popijte. 

Čia semenke 

Bogate su omega-3 masnim kiselinama koje hrane mozak i čine nas budnima! Čia semenke mogu uput količinu vode koja je 10 puta veća od njihove težine što ubrzava probavu i pretvara hranu u energiju. Možete ih dodati jutarnjem smutiju. 

Jaja 

Jaja za doručak su dobitna kombinacija, jer sadrže mnogo belančevina koje će telo nahraniti energijom za čitav dan.