Nikada nećete imati savršenu zadnjicu, baš zato što jedete ove namirnice!

Uskoro će leto, a vi se i dalje žalite na celulit. Probali ste sve metode, ali vam nijedna nije pomogla. Možda niste razmišljali da u svakodnednoj ishrani treba nešto promeniti! Postoje namirnice koje vam, ako ih jedete u velikim količinama, mogu stvoriti celulit i to najviše na zadnjici!

.

Pratite nas i na Viberu!

Musli

Sadrži belo brašno koje se u telu procesuira kao šećer. I još kada dodate mleko, u telu se nosi dodatna količina estrogena koji će stvoriti masnoću na zadnjici. Ako već volite mleko, najbolje je da jedete bademovo, a musli zamenite onim na čijoj deklaraciji piše da u jednom obroku ima samo pet grama vlakana.

Perece

Većina voli da ih jede, iako su pune soli i jedino što nam pružaju jesu privremena nadutost i dehidrataciju tela, usled čega se celulit na zadnjici još više vidi.

Prerađeno meso

Ako želite da imate fit zadnjicu i zategnute mišiće, u ishrani su ključne belančevine. Svi jedete prerađenu ćureće meso, kobasice, šunku, a ne znate da su one pune masnoća i da više štete nego što služe.

Jogurt

Neke vrste jogurta sadrže velike količine šećera, slične onima u čokoladicama. Ovo ne znači da se morate odreći jogurta, već izaberite one koji sadrže manje šećera.

Ljuta hrana

Razne vrste začinjene hrane bogate su antioksidantima koji imaju pomažu i kod usporavanja starenja, ali ljuta hrana koja je mnogima omiljena, poput karija, sadrži mnogo zasićenih masnoća zbog čega se to lako odražava na zadnjici. Dakle, ljutu hranu možete nekad jesti, ali pazite da ne bude preljuta.

Izvor: zadovoljna.hr