Konzumirajte ove začine - imaćete nežniju kožu, a smanjićete i nadimanje

Ukoliko ne možete da se pohvalite najboljim varenjem i metabolizmom, onda je vreme da se pozabavite ishranom i dodate joj neke od zdravih začina koji će vam pomoći u rešavanju ovog problema.

.

Pratite nas i na Viberu!

Predstavljamo vam pet super-začina koji ne samo da će poboljšati vaše varenje i smanjiti nadutost u stomaku, već će i poboljšati izgled vaše kože:

Cimet

U cimetu se nalaze antioksidanti koji pomažu ćelijama da metabolišu glukozu u energiju i smanjuju potrebu organizma za nezdravom hranom. Samim tim, cimet je odličan dodatak kada želite da smršate. Cimet je takođe popularan zbog svog antimikrobnog svojstva koji smiruje i zateže kožu celog tela, poboljšava imuni sistem i smanjuje nadimanje. Cinamaldehit (hemijsko jedinjenje u cimetu) stimuliše cirkulaciju i dovodi dovoljno kiseonika do kože.

Đumbir

Đumbir je najbolje poznat po svojim antioksidantima i antiinflamatornim svojstvima. Ovaj začin ublažava i rešava skoro sve probleme povezane sa metabolizmom i generalno digestivnim traktom i odličan je za sjaj kože. Sa đumbirom recite zbogom grčevima u stomaku, nadutosti i beživotnom izgledu kože.

Paprika

Paprika je možda jedan od najpotcenjenijih začina. Nutricionisti preporučuju da so zamenite paprikom kako biste izbegli nadimanje. Pored toga, paprika ishrani dodaje ključne antioksidante koji su potrebni koži za lep i zdrav izgled. Paprika je bogata i vitaminima C i E, karotenoidom – zeksantinom koji oslobađa telo od slobodnih radikala.

Kurkuma

Ljubitelji zlatnog mleka dobro znaju da kurkuma sadrži jedan od najefektnijih antioksidanata: kurkumin koji je zaslužan za smanjivanje nadimanja, zdrav izgled kože i njen prirodan sjaj.

Žalfija

Žalfija je “gorka supstanca” koja stimuliše rad creva i smanjuje gastrički stres i nadimanje nastale usled teških i velikih obroka. Dokazano je i da poboljšava cirkulaciju i obnavlja kožu iznutra.

Izvor: zenskimagazin.rs