OPREZ! Ovo su četiri načina da se zarazite polno prenosivim bolestima, a da niste ni svesni

Ako želite seks, morate znati kako da se zaštitite. To više i nije toliki problem, koliko činjenica da se polno bolesti mogu preneti i ne preko kreveta. Predočavamo vam četiri načina na koje se možete zaraziti od nekom od polnih bolesti, a nikada vam to nije palo na pamet.

.

Labelo

Postoje dve vrste herpesa: oralni i genitalni herpes simpleks i oba se prenose direktnim kontaktom. Rizično je jer je herpes generalno krvav, a svakim kontaktom sa krvlju druge (možda zaražene) osobe izlažemo se opasnosti od dobijanja polnih bolesti. Dakle, ukoliko pozajmite labelo od osobe koja ima oralni herpes, dobijate ga i vi. Isti slučaj je i sa cigaretama, stoga uvek imajte svoje labelo i cigare.

Solarijum

Polnu bolest možete „pokupiti“ i dok se sunčate, ali u ležećem solarijumu. Možete dobiti HPV jer se on ne nalazi samo na genitalnom području, pa ljudi misle da ako nose donji veš, popraviće stanje i sprečiti njegovo širenje. HPV se pojavljuje na različitim delovima tela, pogotovo šakama.

Brijač

Sledeći put dvaput razmislite kada ste osuđene samo na drugaričin brijač. Koža se tokom brijanja oštećuje, što znači da su vrata polnim bolestima praktično otvorena. Svaku situaciju u kojoj dolazite u direktan kontakt sa krvlju zaražene osobe izbegavajte!

Upotrebljene seksi igračke

Ako posedujete seksi igračku, ne delite je ni sa kim. Vibrator, recimo, bi trebalo da sterilizujete pre i posle korišćenja.