Tri najgore vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate!

Najvažniji je obrok, zbog čega treba da bude obilan i zdrav. Samo takav će vam pokrenuti metabolizam i dati vašem organizmu energiju koja je potrebna za ostatak dana. Zato, izbegavajte sledeće vrste doručka.

.

Voćni sokovi i jogurti

Iako na ambalažama piše da su sto odsto prirodni, kupovni sokovi i jogurti su prepuni šećera i aditiva. Ovakav obrok će vam privodno dati energiju, ali će vam je vrlo brzo i oduzeti. Oni nemaju veliku nutritivnu vrednost.

Radije posegnite za pravim, svežim voćem koje sadrži vlakna potrebna za regulaciju probave. Uzmite nezaslađeni probiotik, dodajte komadiće svežeg voća i žitarice po želji. Sjajan način da započnete dan.

Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ostalo ukusno testo vrlo su ukusni, priznajemo, ali morate im odoleti. Oni sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, a to nikako nije dobra kombinacija za početak dana.

Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato testo je masno i teško se vari. Sadrži jako malo nutritivne vrednosti, što je organizmu preko potrebno. Ako baš volite pecivo, opredelite se za ono sa celim žitaricama i začinite ga maslacem i marmeladom.

"Zidarski" doručak

Pod tim podrazumevamo masnu, tešku i visokokaloričnu hranu, poput prženih jaja, belog hleba i masne salame začinjene majonezom i sličnim prilozima. Ovakav sendvič blokira rad digestivnog sistema.

Ako baš volite da ujutro pojedete jaja, ipak ih skuvajte i iskombinujte sa prepečenim hlebom i čajem. 

Izvor: zadovoljna.hr