Zdravlje

Možda i vi pogrešno slažete namirnice u frižideru? Ispravite to, jer u suprotnom će vam se hrana stalno kvariti

Nikada pre o tome niste razmišljali... Čak i domaćice ne znaju za ovo "nepisano" pravilo.
09.03.2017. - 14:58h

Institut "The Good Hause Keeping“ izdao je novi vodič za organizaciju namirnica u frižideru koji je iznenadio mnoge, uključujući i proizvođače ovog uređaja.

Neki frižideri u vratima imaju ugrađene police za čuvanje jaja, ali institut savetuje da ih tamo nikako ne držite. Zbog čestog otvaranja reč je o najtoplijem delu frižidera, pa zato tu nije poželjno držati lako kvarljive namirnice.  Umesto toga, jaja bi trebalo da stoje u najhladnije delu frižidera, tačnije na zadnju policu, kao i sveže mesto, ribu i slične proizvode.

Na drugoj polici bi trebalo da držite mlečne proizvode, poput sira, jogurta, maslaca i mleka, dok na prvoj polici je najbolje da stavljate ostatke od ručka/večere, mesne nareske i sl.

U zatvorenoj staklenoj fioci koja se najčešće nalazi na dnu frižidera, držite sveže voće i povrće, a ono što treba da stoji u vratima uređaja jesu sokovi i sosevi (kečap, majonez, senf).

Stručnjaci koji su došli do ovih zaključaka, savetuju da što pre ispravite ove loše navike, kako ne biste ostali bez sveže hrane, a možda biste se čak i zarazili pokvarenom.  

Izvor: zadovoljna.hr