Garant ove trikove još niste probali! Zavarajte potrebu za slatkišima i smršaćete bez dijeta

Najčešće ćete čuti žene kako kukaju za slatkišima, a potogovo one koje se bore sa viškom kilograma. Ako ste vi jedna od njih, ne pokleknite pred slatkim namirnicama, već nađite rešenje za vašu "zavisnost".

.

Kalifornijski nutricionisti su osmismili metodu prehranjivanja u trajanju od dve nedelje, a za koju veruju da apsolutno otklanja želju za slatkišima. Poenta je u tri obroka, u kojima će se naći ne gotova hrana i puna šećera. 

Uvedite u ishranu jaja, ribu, grčki jogurt i nemasno meso. Svaki obrok mora biti propraćen zdravim napitkom, kako biste sprečili potrebu za gaziranim sokovima. To može biti voda, čaj, mleko ili čaša crnog vina.

Za doručak preskočite pahuljice prepune veštačkog šećera, već pripremite zobenu kašu sa vanilom, malo gorke čokolade, punu proteina i sa zdravim šećerima. Ručak je vrlo važan, pa nutricionisti savetuju salatu bogatu proteinima, poput one od ribe, kelja ili spanaća. Kao užinu, između ručka i večere, možete jesti kokice bez masti i soli, čips od jabuke ili kelja. Poslednji obrok tokom dana mora biti najzdraviji i bez masti - porcija zelene ili kupus salate, šnicla belog mesa i parče nemasnog sira. Uz večeru, možete se počastiti čašom crnog vina. 

Ovim tempom izdržite dve nedelje, posle kojih je dovoljno da se odviknete od slatkiša. Vašem organizmu će biti prirodno stanje ono bez unošenja veštačkih šećera.

U slučaju da i pored svega navedenog ipak žarko poželite veliku čokoladu ili parče vaše omiljene torte, zavaravajte želju parmezanom (ili nekim drugim sirom), kuvanim jajem, šoljom grčkog jogurta. 

Tokom te dve nedelje, kriza apstinente hvata najviše između 15-16h.

Izvor: 24sata.hr