Našli smo foru da se rasanite posle ručka!

Upravo ste se vratili sa pauze za ručak i radni sto vas zove – u stvari onaj prostor ispod stola. Mami vas: "Dođi ovde dole i pridremaj!" Ali, vi imate rok koji morate da ispoštujete, a ni oni izveštaji neće se napisati sami. Zaključak: nadrljali ste. Osim, naravno ako oživite ponovo moždane ćelije. U tome vam mogu pomoći ovi naši saveti.

.

Udružite čula
Koncentrisanje samo na jednu ograničenu površinu – kao na taj papir ispred vas – oduzima gorivo drugim čulima, što crpi energiju. Priredite svojim čulima neki brzi šok i pokrenućete i mozak i telo. Probudite jezik, na primer, čašom jake limunade. Uposlite nos tako što ćete poprskati malo nekog osveživača vazduha ili čak parfema.

Razbudite se
Zavrnite rukave i pljusnite malo vode po licu. Detektivi na filmu to stalno rade, a i imaju dobar razlog. Osećaj da vam je lice mokro zavarava mozak i vi počinjete da mislite da je jutro i vreme da se ponovo probudite. Čak i češljanje kose i pranje zuba može slično da deluje. Pomaže i sledeći štos: stavite glavu između kolena i masirajte teme glave brzim pokretima ruku. Povećan dotok krvi u mozak i bolja cirkulacija slični su efektu buđenja kada ujutro ustanemo is kreveta.

Podmitite sebe
U ovom slučaju nagrada je bolja od kazne. Isto važi i za podmićivanje, pa čak i samog sebe. Prema tome, odredite sebi neku vrednu nagradu koju ćete da dobijete kada završite posao koji vas čeka. Obećajte sebi dobru večeru ili donji veš ako uspete da odradite posao u dogledno vreme. Ali, nemojte da varate: prihvatite nagradu samo ako ostvarite ciljeve u vremenskom periodu koji ste sami odredili.

Potrošite nekoliko minuta na prijatelje
Zgrabite mobilni telefon i pozovite ortaka – ako je ikako moguće, nekog ko vas stalno zasmejava. Prisetite se ranijih avantura. Smeh popravlja raspoloženje i poboljšava cirkulaciju. To je upravo razlog zašto se čoveku nikada ne spava kada gleda komediju, ali može uvek da zaspi uz neki ozbiljniji film.

Izvor: xfitness.x3mgym.com

Searching for peace and quiet in the basement #BYUSLEEPS

Фотографија корисника Nap Time (@byusleeps) дана