Seks pomaže u borbi protiv svih ovih bolesti

Redovan seks ne smanjuje samo opasnost kardiovaskularnih bolesti, već 'ubija' stres, garantuje kvalitetan san, a odličan je i u borbi protiv nekih vrsta raka.

.

Rezultati velikog desetogodišnjeg istraživanja Univerziteta u Bristolu o seksu i njegovom uticaju na zdravlje daće vam dodatni podsticaj za eksperimentiranje u krevetu.
Ispostavilo se da je rizik od smrti čak 50 posto manji za muškarce koji na nedeljnojj bazi dožive bar dva orgazma. Redovan seks smanjuje i opasnost od moždanog udara, a sprečava i razvoj kardiovaskularnih bolesti.

- Aktivnost u krevetu takođe je i jedan od eliksira mladosti. Parovi koji imaju seksnajmanje četiri puta nedeljno izgledaju sedam godina mlađe od parova koji ne upražnjavaju dovoljno često, pokazala je studija iz bolnice Rojal Edinburg.

Psiholog Dejvid Viks objašnjava kako se tokom seksa aktivira hormon rasta, koji, osim što uništava slobodne radikale, čuva ćelije kože i mišiće i tako smanjuje čak i bore.

Redovan seks 'ubija' stres i garantuje kvalitetan san, a odličan je i u borbi protiv raka.
- Česta ejakulacija smanjuje stvaranje kancerogenih ćelija u prostati, a istraživanja su dokazala da su muškarci, koji su u 20-im godinama ejakulirali sedam puta nedeljno, sa manje rizika od raka prostate u starijim godinama, rekao je profesor Grišam Gil.

Izvor: Jutarnji.hr