Hleb bez brašna koji je dozvoljen i u dijetama

Hleb je mnogima omiljena namirnica koju kombinuju sa raznim jelima. Ipak ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan sa gojenjem jer je prepun ugljenih hidrata. Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, napravite opsie hleb - ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna

.

Evo šta je potrebno:

- 3 jaja

- 100 grama sirnog namaza

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- prstohvat soli

- papir za pečenje

Uradite sledeće:

1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i smesu pretvorite u sneg.

2. U drugu činiju stavitežumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

3. U žućkastu masu postepeno dodajte sneg od belanaca i polako ga i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašičicom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni celzijusa.

Šta još treba znati:

Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno zatvoriti u posudu sa hermetičkim poklopcem, i ostaviti ih preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i početi da liče na hleb. Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan je za saftna jela i za sendviče.

Presecite zemičku i napunite je suvim mesom, mocarelom i svežim povrćem po želji i uživaćete obećavamo! Pecivo možete napuniti i slatkim namazima, pa ga jesti kao desert.

Izvor: zadovoljna.hr