Vežbe na pesku za idealnu figuru

Leto je pravo vreme za oblikovanje figure i zatezanje mišića. Zato bi slobodno vreme na peskovitoj plaži trebalo posvetiti i vežbanju.

.

Stručnjaci za fitnes kažu da je pesak idelana podloga za rekreaciju, jer ne opterećuje zglobove i gotovo da ne postoji mogućnost povređivanja.

Činjenica je da nema "brze popravke" opuštenih mišića, ali je rekreacija na pesku, odnosno plaži izazovna i zabavna opcija. Naravno, idealni uslovi za vežbanje su rani jutarnji sati kada sunce nije jako i nema gužve, a istovremeno osećaj slobode pred pučinom prirodno budi pokret i deluje pozitivno na mentalno stanje.

Pravilno držanje

Zategnuti i jaki mišići stomačnog zida su ključni za oblikovanje figure i pravilno držanje tela. Za početnike se preporučuje da urade najmanje 10 ponavljanja u tri serije, najpre za gornji, potom za donji stomak.

Čučnjevi sa iskorakom

Noge je nemoguće izvajati bez čučnjeva. Oni su najefikasniji način za jačanje mišića donjih ekstremiteta i jednostavni su za izvođenje. S obzirom na to da na plaži ima dovoljno prostora, preporuka je da se rade čučnjevi sa iskorakom.

Vežbe istezanja

Prirodno okruženje i prijatan morski vazduh su dobri uslovi i za vežbe istezanja mišića. One opuštaju telo i psihu,a doprinose i elastičnosti mišićnih vlakana.

Izvor:novosti