Pet čarobnih napitaka! "Smoothie" za eliminaciju celulita!

Celulit je sve učestaliji problem današnjice s kojim većina žena vodi borbu. Dodavanjem nekih nutritivnih jedinjenja u ishranu možete da smanjite i u potpunosti uklonite celulit.

.

Nastanak celulita zavisi od genetske predispozicije, nivoa stresa, hormonske ravnoteži, prehrambenih navika i količini fizičke aktivnosti. Celulit se najčešće javlja na području nogu, zadnjice i stomaka.

Ukoliko želite da se rešite celulita, ovi napici vam mogu biti od pomoći:

Smoothie od bobičastog voća

Bobičasto voće ima moćno antioksidaciono delovanje i smanjuje nivo slobodnih radikala u telu koji povećavaju rizik od nastanka niza bolesti. Osim toga, bobičasto voće je jako dobar izvor vitamina C. Jagode, na primer, sadrže više vitamina C od narandži. Ovaj vitamin je neophodan za proizvodnju kolagena i elastina.

Smoothie od kivija i nara

Kivi je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalijuma i bakra, a jako je dobar i izvor vitamina C i K. Nar je dobar izvor dijetalni vlakana i folne kiseline, a jako je dobar i izvor vitamina C i K.

Smoothie od kivija i limete

Limeta je dobar izvor kalcijuma, gvožđa i bakra, a jako je dobar i izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Sveži sok od limete će podstaći rad sistema za varenje i eliminaciju toksina iz tela.

Smoothie od papaje i ananasa

Papaja je dobar izvor dijetalnih vlakana i kalijuma, a jako je dobar izvor vitamina A, C i folne kiseline. Ananas je dobar izvor tiamina, vitamina B6 i bakra, a jako je dobar izvor i vitamina C i mangana.

Smoothie od ananasa i kivija

Ananas je odličan izvor bromelaina, enzima koji podstiče rad varenja i eliminaciju toksina iz organizma. Kivi takođe ima moćno detoksikaciono i antioksidaciono delovanje.

Izvor: centarzdravlja.hr