Kako se rešiti glavobolje?

Glavobolja je grozna stvar, posebno ukoliko vas uhvati na poslu ili tokom putovanja, kad vam tablete ili krevet nisu pri ruci i ne možete ništa da uradite, osim da trpite nesnosnu bol. Ipak, rešenja ima.

.

Naime, postoji jednostavna metoda koja vas u trideset sekundi rešava glavobolje i stresa, bez ikakvih lekova. Naše telo ima aktivne tačke, koje se mogu masirati, kako bi ublažile različite bolove. Takva tehnika je korisna i kod rešavanja glavobolja.

Tačka o kojoj govorimo smeštena je na vašem dlanu, između palca i kažiprsta. Kad spojite ova dva prsta, videtćete "izbočinu" mišića. Tu tačku treba da pritisnete, odnosno masirate.

Masirajte je na način da vam je palac druge ruke na gornjoj strani šake, dok kažiprstom pritiskate istu tačku na području dlana. Zadržite pritisak trideset sekundi, a potom ponovite isti postupak na drugoj ruci. Ukoliko ste pravilno učinili sve opisano, glavobolja bi trebalo brzo da nestane.

Ipak, važno upozorenje! Trudnice ne bi trebalo da praktikuju ovu metodu uklanjanja glavobolje, jer primena ove tehnike može dovesti do preuranjenih trudova.

Izvor: N1