"ŽIVA SKULPTURA" menja svoj izgled pri promeni godišnjih doba - PRIZOR NESTVARAN! (FOTO)

Kornvol, region na jugozapadu Velike Britanije, poznat je ljubiteljima legendi kao kraj odakle potiče kralj Artur i vitezovi Okruglog stola. Posetioci ga opisuju kao magično mesto koje sadrži mnogo prirodnih lepota, u koje se ubrajaju i čarobni Izgubljeni vrtovi Heligana.

foto: Depositphotos, robynmac
foto: Depositphotos, robynmac
.

Prostire se na 80 hektara, a svake godine privuče stotine hiljada avanturista, ljubitelja prirode i romantičara. Unutar vrtova se nalazi mnogo iznenađenja, a jedno od njih je i skulptura pod nazivom Mud Maid (služavka od blata), piše Bored Panda, a prenosi CDM.

foto: Depositphotos, kfritsch_69
foto: Depositphotos, kfritsch_69
.

Napravili su je brat i sestra Pit i Su Hil koji žive u blizini. Njihova skulptura je specifična po tome što menja izgled sa promenom godišnjih doba, zbog čega je mnogi zovu i živa skulptura.

.

Ona izgleda kao žena koja spava na zemlji, a telo joj je napravljeno od šuplje drvene konstrukcije i blata. Glava skulpture je napravljena od peska, cimenta i blata. Na proleće, skulptura je ogrnuta zelenim rastinjem, dok je zimi prekrivena snijegom. I nije jedina skultpura ovog tipa...