Svaku noć PRED SPAVANJE OBAVEZNO ZATVORITE VRATA KUPATILA: Postoji važan razlog!

Možda ste čuli za ovo mišljenje, ali da li ste se ikada pitali zašto je to važno?

Ilustracija Foto: suriyachan/Shutterstock
Ilustracija Foto: suriyachan/Shutterstock
.

Vastu, indijski sistem za uređenje doma podrazumeva određena pravila koja mogu poboljšati energiju u kući, donoketi bogatstvo i prosperitet u dom. Mnogi ga nazivaju indijski fengšui, a evo koje stavri treba da izbegnete da bi u vašem domu uvek imalo dovoljno novca.

- ne stavljajte metlu pored nameštaja ili prostora gde čuvate neke dragocenosti, to simbolizuje loše finansije.

- ne treba držati lekove u kuhinji, jer se prema vastu principima veruje da to može izazvati nevolje i lošu sreću. Čuvajte lekove u drugoj prostoriji, spavaća ili dnevna soba.

- pravilo vedskog uređenja doma podrazumjeva da u domu ne treba da držite biljke koje imaju trnje, jer to privlači nepovoljne događaje.

- porodice sa malom decom ugavnom se suočavaju sa problemom iscrtanih zidova. Prema vastu principima prljavi zidovi i nasumične linije i "žvrljotine" izazivaju finansijske dugove i sprečavaju energiju novca.

- severoistočni deo doma uvek mora da bude uredan kako bi u dom ulazilo bogatstvo, pa posebnu pažnju obratite na ovaj sektor doma kada čistite.

- slike se ne stavljaju na zidove na južnom delu kuće, kao i sve što ima veze sa vodom, na primer akvarijum ili fontana.

- mnogi ljudi ostavljaju vrata kupatila otvorena, ali prema indijskom feng šuiju, ovo može izazvati finansijske teškoće. U kupatilu uvek postoji određena vlaga, a ukoliko ostavljate otvorena vrata, simbolično se smatra da će novac skliznuti niz prste, prenosi novi.ba.