Šta sve kabinsko osoblje primećuje na putnicima dok ulaze u avion

Iza ljubaznog smeška osoblje u avionu nas zapravo "skenira".

Nervozni, snažni, trudni?, foto: Depositphotos/CandyBoxImages
Nervozni, snažni, trudni?, foto: Depositphotos/CandyBoxImages
.

Krećete na put avionom, ulazite u „čeličnu pticu“, a dočekuju vas nasmejane stjuardese i stjuardi i žele vam dobar dan. Prvo što pomislite je da su ljubaznii, što i jesu, ali iza pozdrava krije se mnogo više, a priču o tome prenosi portal Huffington Post!

Naime, kabinsko osoblje na ulazu u avion stoji kako bi odmah po ulasku moglo da stvori sliku o vama i zabeži da li ste po nečemu, bilo da je to pozitivno ili negativno – posebni.

„Putnici misle da služimo samo da bismo ih pozdravljali prilikom ulaska“, objašnjava Džej Robert za HuffPost.

“Bili biste iznenađeni kada biste znali koliki broj mogućih opasnosti otklanjamo na ovaj način, bilo da je reč o kašnjenju aviona ili jednostavno o nečemu što može negativno uticati na njihovo zdravlje i sigurnost“, dodaje.

Primećuju takođe gde ćete da sednete i imate li problema s prtljagom.

Ako ste putnik koji je u dobroj fizičkoj kondiciji, znajte da će i to zabeležiti.

„Uvek smo u potrazi za osobom koja može da pomogne ako dođe do sigurnosnih problema jer nam je potreban neko ko bi želeo i mogao da pomogne prilikom evakuacije. U tom slučaju tragamo za nekim ko putuje sam, obučen je ležerno i izgleda spreman da pruži pomoć“, kaže Zak Ford.

Saglasna sa Zekom je i Dženis Bridžer koja kaže da kad ugleda nekog „mišićavog, snažnog i u fizički izvrsnoj formi“, pamti njegovo lice i sedište jer joj može biti dragocen u slučaju da nešto pođe po zlu.

Stjuardese i stjuardi lako primete ako je neko pijan, a kažu da posebnu pažnju obraćaju na one koji izbegavaju mogući „eye contact“ s njima.

„Čim neko izbegava da me pogleda u oči, glavom mi prolaze razna pitanja; da li se boji letenja, da li je dobro, da li ima privatnih problema… Smatram da je prepoznavanje takvih stvari takođe deo mog posla i želim da svi imaju ugodan let“, mišljenje je Stefani Mikel, stjuardese Southwest Airlines-a, prenosi CDM.me.

Takođe, kažu da prate i s kojom knjigom ulazite u avion jer ako čitate medicinsko štivo, pretpostavka je da vam je to i struka, pa će u slučaju da nekom ne bude dobro visoko iznad oblaka verovatno zatražiti pomoć od prave osobe kako se ne bi gubilo vreme.

Osoblje aviona notira i ako ste u drugom stanju, da li ste nervozni i sl.