Šta ste prvo videli na ilustraciji? Odgovor otkriva da li ste RACIONALISTA, EMOTIVAC ILI KREATIVAC

Ova optička iluzija, i posle 130 godina, buni ljude širom planete.

Izvor: Telegraf/Tamara Ilić  |  
.

Testovi koji se baziraju na „dekodiranju“ optičkih iluzija datijaru još od davnina, a poslednjih godina su izuzetno popularni među korisnicima interneta i društvenih mreža.

Ova se ilustracija prvo pojavila u nemačkom zabavnom časopisu "Die Fliegenden Blätter" davne 1892. godine. Filozof Ludvig Vitgenštajn koristio ju je kod svoje teorije dvosmislenosti - ideji da se slika može razumeti na dva različita načina. To je ujedno bio i test za kreativnost i brzinu razmišljanja. Naslov je bio „Zec i patka“.

.

Sada, više od 130 godina kasnije, ova optička iluzija ponovo buni ljude širom planete.

Naime, većina ljudi prvo vidi patku, a nekoliko sekundi posle vide zeca.

Kreativnost leži u tome koliko brzo možete menjati sliku iz jednog lika u drugi. Vrhunac kreativnosti je videti oba u isto vreme.

Međutim, šta se krije iza toga ako ste prvo videli patku ili zeca?

Ako ste prvo videli patku velika je verovatnoća da se vaš život sastoji od emocionalnih impulsa. Često imate brze promene raspoloženja i skloni ste naglim odlukama.

Skoro u 90% situacija odlučujete srcem, a ne glavom. Imate izraženu intuiciju, a kad se dogodi da pogrešno procenite osobu, budete ljuti na sebe.

Ako ste videli zeca za vas važi ono „dvaput meri, jednom seci“. Ne delate, ako prethodno niste razmotrili sve posledice svake akcije. Logika vam obično zauzima prvo mesto u životu, mada to ne mora nužno značiti da ste hladna i neosetljiva osoba.

Gajite duboka osećanja, ali vaša velika prednost jeste što se ne "trošite" uzalud. Nećete gubiti živce i vreme na nekoga ko vas ne zaslužuje.

Ako ste videli oboje kod vas vlada balans između emocija i razuma. Uz sve to vaša kreativnost leži u tome koliko brzo možete da menjate sliku iz jednog lika u drugi. Vrhunac kreativnosti je videti oba u isto vreme.