ŠTA GOVORI IZRAZ LICA POD MASKOM: Evo kako da pročitate GOVOR OČIJU!

Naučite kako da odgonetnete osećanja i namere sagovornika čak i ako nosi masku.

foto: Depositphotos, maske
foto: Depositphotos, maske
.

Neizostavan detalj našeg svakodnevnog izgleda postala je i maska, kako bismo sprečili širenje zaraze korona virusom. Ali ono na šta smo inače navikli u komunikaciji sada nam je uskraćeno. Govor tela dok nam se pomiču usta, nos i obrazi pokazuje nam raspoloženje i način na koji sagovornik želi da komunicira sa nama. Sada se to svelo samo na oči.

Kako da komuniciramo očima:

Naše oči su razvijene tako da nesvesno reaguju na sve što vidimo i doživimo. Pa tako kada vidite nešto što vas plaši oči će se prirodno raširiti kako bi se vidno polje povećalo. Na iznenađenje ćete slično reagovati - širom otvorenih očiju i spojenim obrvama. Ako vaš sagovornik neprestano trepće znači da oseća neku nelagodnost, a ako stisne oči jako, znači da se radi o nekom gađenju.

Ako se sa nekim ko nosi masku prvi put upoznajete, njegove oči će vam reći o njegovim namerama. Podignute obrve muškarca mogu značiti da mu je ženska osoba privlačna, no podignute obrve mogu značiti i ljubazne namere. Podignute obrve kao da govore „tu sam kao prijatelj“.

Iskren osmeh uvek ćete uočiti u uglovima očiju, zahvaljujući tankim boricama koje se pojavljuju kao posledica podizanja obraza. Sve te nesvesne reakcije očiju na naše emocije je teško, ako ne i nemoguće, odglumiti i to je razlog zašto se oči obično nazivaju prozorom duše.

Izvor: Lepa&Srećna