Pre odlaska na put, stavila je metalni novčić u zamrzivač! Kada vidite šta se desilo, uradićete isto

Ovaj trik možete primeniti pred odlazak na putovanje.

.

Nestanak električne struje je sasvim normalna pojava. Zbog toga, život ume da vam stane, sprečeni ste u pravljenju ručka, ne možete gledati televiziju niti surfovati na internetu, pa radije odlazite napolje ne biste utrošili vreme.

Ako vam je dom dugo bez struje, to može biti problematično najviše po zamrzivač, jer sva hrana u njemu počinje da se odmrzava, a konzumiranje iste može biti rizično po zdravlje.

Jedna gospođa po imenu Rasel je na svom Fejsbuku objavila jednostavan način kako da saznate da li je hrana i dalje za konzumiranje.Pošto živi u SAD, bila je prinuđena da napusti kuću zbog opasnosti od uragana „Metjus“. Ali, pre nego što je otišla, ostavila je metalni novčić u zamrzivaču. Pitate se zašto?

Prvo je posudu napunila vodom i ostavila da zamrzne. Posle je na zamrznutu površinu postavila novčić i posudu vratila u zamrzivač. Računala je na to da, nakon povratka kući, novčić zatekne na dnu posude, to znači da je nestanak struje dugo trajao i da se hrana toliko otopila da se pokvarila. A da je novčić ostao na površini, to bi bio znak da je struja nestala na kratko i da je hrana koju ste ostavili u zamrzivaču i dalje za konzumiranje.

Ovaj izvanredan trik možete iskoristiti pred svaki put.

.

Pratite nas i na Viberu!