PRE I POSLE FOTOŠOPA: Devojka objavila slike, evo šta se krije iza "savršenog" izgleda na internetu (VIDEO)

Svakodnevno na društvenim mrežama možemo da vidimo slike idealnih devojaka, koje u realnosti zapravo nisu takve. Jedna korisnica Tik Toka je odlučila da pokaže šta se krije iz tog "savršenog" izgleda.

Transformacija, foto: Screenscot /Tik Tok @rikkisandhuu
Transformacija, foto: Screenscot /Tik Tok @rikkisandhuu
.

Korisnica Tik Toka pod imenom @rikkisandhuu odlučila je da sa svojim pratiocima podeli svoju sliku pre i posle fotošopa.

Naime, poslednjih desetak godina ženska lepota je idealizovana zahvaljujući brojnim mogućnostima koje pruža najnovija tehnologija.

Svi koji žele, danas mogu da izgledaju savršeno. Dva klika i tu je... Vaša savršena fotka.

Ipak, realnost je mnogo drugačija. Rikki je odlučila da to i pokaže. Pogledajte njene fotke u originalu i one koje je napravila nakon toga, koristeći filtere kako bi na njima izgledala što lepše.

Mnogi njeni pratioci su je podržali i uputili joj reči podrške: "Ovo pomaže više nego što misliš', samo je jedan od komentara.

Rikkin video je u prvih 48 sati dobio nešto manje od 200.000 lajkova i preko 1500 komentara. Jedan od njih glasio je: "Iskreno, nije bilo potrebno uređivanje slika, lepa si na njima i bez toga".

.

Mnoga istraživanja pokazuju da su Facebook, Twitter i Instagram "plodno tlo" za manipulaciju i nasilje. Gotovo devet od deset korisnika misli da društvene mreže ne nadziru dovoljno nasilno ili antisocijalno ponašanje na internetu.