Pet rasa pasa koje izgledaju opasno, a zapravo su prave maze

Bez obzira da li je rasan ili mešanac, svaki pas je odraz svog vlasnika. Ukoliko ga naučite da bude poslušan i da se mazi sigurno će prema drugim ljudima biti dobar. Ipak, postoje neke pasmine koje izgledaju pomalo zastrašujuće, a koje su po prirodi zapravo prave maze.

Oni izgledaju opasno, a prave su maze, foto: Victoria Rak/Shutterstock
Oni izgledaju opasno, a prave su maze, foto: Victoria Rak/Shutterstock
.

DOGA

Mnogi osećaju strah u blizini ovih džinovskih pasa, koji mogu da porastu do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i imaju težinu oko 70 kilograma, ali u stavri je reč o pasmini vrlo umiljate i nežne prirode. Doge su izuzetno društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

BOKSER

Ovaj prijateljski raspoložen i veseli slatkiš poznat je po svojoj sposobnosti da razveseli svog vlasnika u bilo kojoj situaciji. Učiniće to i tako što će se “ponuditi” da se mazi kada oseti da je njegov vlasnik depresivan ili tužan. Možda u početku izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od udobnog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav.

IRSKI VUČJI HRT

Jedan od najvećih pasa ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen porodičan pas. U prošlosti se uzgajao za lov i ubijanje vukova. Može da poraste više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

ENGLESKI BULDOG

Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a sa decom je vrlo pažljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok opušteno ispijate kafu, buldog je pasmina za vas, piše Zadovoljna.hr.

LEONBERGER

Ova nemačka rasa je uzgajana za rad, a izgledom podseća na lava. Ipak, njegova priroda uopšte nije divlja ni opasna, više liči na prirodu mačića. Leonberger je poslušan i pozdan pas i upravo je ta njegova stabilna priroda ono čime se uzgajivači najviše ponose.