Ovo je NAJSKUPLJI VOZ NA SVETU u kojem sve PRŠTI OD LUKSUZA, a karta u jednom smeru košta više od 4.000 EVRA! (FOTO)

Vožnja najluksuznijim vozom na svetu na relaciji Pariz-Venecija je potpuno oživljavanje svih glamuroznih i luksuznih holivudskih ideja.

Izvor: Blic Žena/Milorad Milovanović  |  
Foto: Profimedia/Oguz Yeter / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
Foto: Profimedia/Oguz Yeter / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
.

I dan-danas možete se voziti Orijent Ekspresom po Evropi. Ali, se ne zove tako, već "Venice Simplon-Orient-Express" i u vlasništvu je Belmonda. Kao i u prošlosti, Orijent Ekspres nudi rute po Evropi, a njegovi putnici uživaju na godišnjem odmoru u vozu.

Cene vožnji su neverovatno visoke i zavisi od destinacije jer voz putuje velikim delom Evrope. Tako ćete, na primer, za vožnju od Pariza do Venecije izdvojiti najmanje 4.300 evra za standardnu kabinu.

Najskuplja karta modernog Orijent Expressa košta neverovatnih 67.000 evra. Dakle, ovu ogromnu sumu novca izdvajaju putnici koji putuju od Istanbula do Pariza u najskupljoj kabini u vozu.

U cenu su u uključeni obroci - doručak, kasni doručak, ručak, večera, ali i užine, usluge stjuarda i recepcije uz šampanjac po dolasku.

Luksuz na šinama

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Luksuzni putujući hotel, koji je autorku kriminalističkih romana Agatu Kristi inspirisao da napiše svoj slavni roman "Ubistvo u Orijent Ekspresu", od kraja 19. veka povezuje Pariz s Istanbulom.

Tokom godina rute su se menjale, a jedna od najpopularnijih bila je od Pariza do Istanbula, ali ona koja je povezivala London i Veneciju.

OE je bio i ostao poznat po luksuzu i eleganciji. Unutrašnjost voza dizajnirali su vrhunski dizajneri, a prostor je izrađen od skupocenih materijala.