Neobična umetnica: Hranu pretvara u čaroliju, inspiraciju pronalazi samo gledajući sastojke

Jedna mama iz Japana došla je na interesantnu ideju kako bi lakše privolela svoju decu da pojedu svu hranu iz tanjira.

.

.

Etoni je mama troje dece. Dok se nije ostvarila u ulozi majke radila je u velikoj kompaniji skoro 20 godina. Ipak, kada je postala mama bilo joj je teško da se uskladi pa je odlučila da potraži drugi posao. Ubrzo je počela da radi nepuno radno vreme u vrtiću.

Nakon što je primetila da njena deca slabo jedu odlučila je da od hrane napravi prava mala remek dela. Kreirala je zabavne i razigrane detalje kako bi privolela decu da pojedu sve iz tanjira.

- Počela sam da pretvaram hranu u umetnička dela kako bi privukla svoju ćerku koja ima neuravnoteženu ishranu - otkrila je ona.

Etoni je rekla da provede oko sat vremena pripremajući i ukrašavajući jedan obrok. Priznala je da ponekad to traje i duže, u zavisnosti od toga koliko ima vremena.

Inspiraciju pronalazi samo gledajući sastojke. Koliko god ti obroci izgledali neverovatno, ova strpljiva mama otkriva da su njena deca već navikla na njih i da joj sad već ponekad upute i po koju kritiku. Dodala je i da joj je cilj da ih "natera" da pojedu što više, prenosi Bored Panda.

Kako izgledaju njena mala kulinarska umetnička dela pogledajte u nastavku.

.

.