Na jednom italijanskom ostrvu, ukoliko padne kiša, novac od aranžmana vam vraćaju nazad!

Za sve one koji se plaše kiše na moru, evo lepe vesti!

Ostrvo Elba, foto: Depositphotos/jarre
Ostrvo Elba, foto: Depositphotos/jarre
.

Da li vam se nekada desilo da vam vremenske nepogode pokvare godišnji odmor i da vam kiša onemogući da uživate u pesku i moru? Jedno italijansko ostrvo došlo je na zanimljivu ideju kako da privuče goste uprkos vremenu.

Ostrvo Elba najveće je od svih blizu obala Toskane, a ujedno i treće najveće italijansko ostrvo posle Sicilije i Sardinije. Veoma je popularno kao destinacija za godišnji odmor zbog prelepih plaža i okruženja, kao i bogate istorije koja obuhvata priču o progonu Napoleona. Kao i na mnogim drugim mestima, vremenski uslovi znaju da pokvare odmor gostima i odvrate neke od dolaska, ali nova inicijativa treba da pomogne oko toga.

Predivna Elba, foto: Depositphotos/eurotravel
Predivna Elba, foto: Depositphotos/eurotravel
.

Kampanja pod nazivom Elba No Rain (Elba bez kiše) važi do kraja maja i obuhvata ponudu po kojoj svako ko dođe na ovo ostrvo i iskusi više od dva sata kiše dnevno, dobija nazad uplaćeni novac. Mnogi vlasnici smeštajnih objekata već su se priključili i garantuju povraćaj novca do 31. maja ukoliko između deset ujutru i osam uveče bude više od dva sata kiše. Italija je, kao i mnoge druge evropske destinacije, imala nestabilno proleće do sada, tako da ovo deluje kao primamljiva ponuda.

Postoji i caka u celoj priči, a to je da ostrvo Elba ima svojevrsnu mikroklimu koja se razlikuje od ostatka ove zemlje i koja je podložna brzim promenama vremena. Vremenska prognoza ovde često može da bude pogrešna, ali nova inicijativa pokušava da ponudi ljudima situaciju u kojoj nemaju šta da izgube i priliku da iskuse i druge lepote ostrva pored plaža.

Izvor: Citymagazine.rs