Monstrum iz Anda: Masakrirao 350 devojčica i NESTAO BEZ TRAGA!

Niko ne zna da li ga je negde sustigla zaslužena kazna, ili i dalje nekažnjeno hara u zabačenim krajevima Južne Amerike.

.

Pedro Alonzo Lopez iz Kolumbije, poznat i kao „Monstrum s Anda”, kriv je, prema sopstvenom priznanju, za ubistva više od 350 devojčica, starih između 8 i 12 godina, u Ekvadoru, Peruu i Kolumbiji. Mnogi veruju da je prava brojka daleko veća...

Nakon 16 godina provedenih u zatvoru u Ekvadoru, i pet godina u psihijatrijskoj bolnici u Kolumbiji, 1998. Pedro Alonzo Lopez je proglašen izlečenim i pušten je na slobodu.

Monstrumu koji je tvrdio da će ponovno početi ubijati čim se dočepa slobode od tada se gubi svaki trag.

Lopez je rođen 1948. u kolumbijskom gradu Tolima, kao sedmo od 13 dece siromašne prostituke, u najnesrećnijem periodu građanskog rata, kada je stopa zločina u ovoj zemlji bila oko 50 puta viša nego u većini drugih.

Majka ga je izbacila na ulicu kada je imao osam godina, nakon što ga je uhvatila u u seksu s rođenom sestrom. Nakon što ga je izbacila, Lopez je gladovao, prosio i kako je sam ispričao, u više navrata bio je žrtva brutalnog seksualnog zlostavljanja.

Sa 18 godina završio je u zatvoru, gde je dospeo zbog krađe automobila, i tamo su ga grupno silovali. Svojim silovateljima se osvetio tako što je trojicu od četvorice ubio, a nakon izlaska iz zatvora počinje krvavi pir.

O načinu na koji je “operisao” najbolje govori intervju koji je neposredno pre izlaska na slobodu dao novinaru "Nešenal egzaminera".

– Ja sam čovek veka. Nikada me neće zaboraviti. Žrtve sam tražio na pijacama, tražio sam devojčice s određenim izgledom lica - lepim i nevinim. To su uglavnom bile dobre curice koje rade sa svojim majkama. Ponekad bi je pratio i po dva-tri dana, čekao da ostane sama. Dao bi joj neki poklončić, recimo ogledalce, odveo sam je izvan grada, gde sam obećavao da ću joj dati i poklončić za majku. Onda bi je odveo do tajnog skrovišta, gde ju je čekao spreman grob. Ponekad su u njemu bila i tela ranijih žrtava. Mazio sam ih, a u zoru bi ih silovao. Izlazak sunca me je uzbuđivao. Prisiljavao sam devojčice na seks, pa bi im rukama obuhvatio vrat. Dok je sunce izlazilo, ja sam ih davio – pohvalio se Lopez.

Poznato je da su ga nakon prvih ubistava devojčica iz domorodačkih plemena u Ekvadoru tamošnji Indijanci otkrili i uhvatili, mučili i zakopali u zemlju do vrata. Par hrišćanskih misionara su ga, međutim, našli i oslobodili i omogućili su da pobegne, nakon čega je nastavio sa svojim gnusnim zločinima.

Na slobodu je pušten iz neobjašnjivih razloga 1998. godine, odnosno iz bolnice su ga otpustili jer su lekari rekli da je zdrav.

Niko ne zna da li ga je negde sustigla zaslužena kazna, ili i dalje nekažnjeno hara u zabačenim krajevima Južne Amerike.

Izvor: Dnevno