Kako treba da izgleda oglas za posao i da li su REDOVNA PLATA i PRIJAVA NA PUN IZNOS benefiti ili osnovni uslovi?

Kada tražite novi posao, pored osnovnih stvari koje svima pripadaju, sigurno vagate kakve benefite dobijate novim zaposlenjem. Jedan takav oglas za posao privukao je zaista veliku pažnju u Srbiji. Reč je o poslodavcu koji je u oglasu naveo da radniku daje redovnu platu, pravo na topli obrok i slobodne dane. I to je jasno navedeno u oglasu. Šta sve možemo da vidimo u ogasima za posao, a šta kaže zakon - kako treba da izgleda oglas za posao i da li se tačno zna šta se podrazumeva, a šta su benefiti određenog radnog mesta? Na ova i slična pitanja, u "Jutru" su odgovarali Miloš Turinski sa portala "Infostud" gde je oglas i objavljen, i advokatica Ana Selak.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Kako je taj oglas objavljen, isto veče je i izmenjen.

Poslodavac prema zakonu ima puno pravo nad sadržajem tog oglasa i on je taj koji je odlučio kako će da formuliše tekst oglasa. On je želeo da bude što informativniji i da kroz te navedene informacije pokaže da on zapravo posluje po zakonu, što mnogim građanima u našoj zemlji i dalje znači da to čuje. Međutim, poslodavac je to stavio u pogrešnu sekciju, navodivši redovnu platu, pravo na topli obrok i slobodne dane kao benefit", objasnio je Turinski.

"Ne deluje mi da je poslodavac pogrešio, deluje mi prilično realno oglas. Mi danas nemamo prijavu od prvog radnog dana, mi danas nemamo prijavu na pun iznos plate, mi danas nekada nemamo godišnje odmore... Tako da, dešava se da to na terenu jesu benefiti", iskazala je svoje mišljenje advokatica Selak.

Šta poslodavac nudi, šta su osnovni uslovi a šta benefiti i kako treba da izgleda jedan oglas za posao i da li je to nekom odredbom i propisano, detaljnije u nastavku...