Gluvu devojku ODBILI da posluže u restoranu, jer je zaposlene zamolila da skinu maske kako bi ih razumela

TikTok korisnica Šenon Herej u svom videu je kroz suze objasnila kako su je zaposleni u jednom američkom lancu restorana odbili da je posluže, zato što ih je zamolila da skinu masku, jer je gluva, pa im može čitati samo sa usana.

.

Njen snimak je za kratko vreme prikupio devet miliona pregleda.

Šenon je na početku snimka ispričala da je "tako emotivna da nije uspela da snimi video bez suza", kao i da je bila izuzetno zbunjena jer su joj konobari nešto govorili, a ona ih nije razumela, jer tada ije imala svoj slušni aparat.

“Htela sam joj samo reći da žurim i da bih samo naručila piće, ali je došao menadžer”, prisetila se Šenon, a po govoru tela i gestikulaciji zaključila je, kaže, da ni njega nije bilo briga što ga ona uopšte ne razume, piše tuzlanski.ba.

“Samo sam mu ponavljala da ga ne čujem i da mu moram čitati s usana, a kad sam videla da to ne uvažava, zamolila sam da mi napiše šta govori, ali je odbio iako su stajali nekoliko metara jedan od drugog i razdvojeni staklom“, ispričala je.

“Shvatila sam da mi ne veruje da sam gluva jer pričam razgovetno”, dodala je devojka u suzama i rekla kako joj je razdoblje od početka pandemije izrazito teško i bez takvih ispada.

“Nijedna gluva ili gluvonema osoba ne bi trebalo da kroz tako nešto prolaziti, diskirminisani smo od početka pandemije i vreme je da se neko s tim pozabavi”, zaključila je.

Sada, kaže, od lanca restorana traži javno izvinjenje, a njeni pratioci su se složili da bi to i trebalo da se desi.

@shannon_heroux

I was refused service at a Dunkin Donuts because I’m deaf. I want to spread awareness on how this is not okay. Part one of the video. ?

♬ original sound - shannon_heroux