Glibovac je jedno je od retkih sela u Srbiji za koje je čula Evropa! Pogledajte šta su kamere EXploziva zabeležile u Konstraktinom selu! (VIDEO)

Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta po dolasku u Torino izjavila je da ukoliko pobedi na evropskom muzičkom takmičenju, domaćin „Evrovizije“ sledeće godine mogao bi da bude baš Glibovac. Selo odakle potiče njen otac i u kome je provodila detinjstvo kod svoje bake, Dese.

Foto: Tv Prva / &Exploziv& screenshot
Foto: Tv Prva / "Exploziv" screenshot
.

U Subotu uveče cela Evropa je pratila „Evroviziju“, a pratila ju je i ekipa emisije „Exploziv“, ali na jednom posebnom mestu – dobrodošli u Glibovac, na finalno veče „Eurosonga“.

U prvom redu bile su komšije i rođaci – Konstraktini brat i sestra od strica.

Na „Evroviziji“ je pobedila Ukrajina. Ipak, desetak minuta Srbija je bila prva na listi. Na to mesto dovela ju je publika koja joj je dodelila 225 glasova.

Nakon objavljenih rezultata, ovo su bili neki od komentara meštana iz sela Glibovac:

„Pobedila je Ukrajina stvarno, po mom mišljenju, čudnim nastupom, ali ja sam zadovoljan petim mestom i iskreno mislim da je Konstrakta pružila, barem ovom selu, jednu baš lepu priredbu. Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju i podržali našu zemlju“, prokomentarisao je jedan od meštana.

„Pretpostavljao sam da će Ukrajina da pobedi, ali za nas je još uvek Konstrakta pobednica!“, rekao je drugi.

„Od muke ću sada otići kući da popijem jednu ili dve rakije!“, našalila se jedna gospođa.

Posetili smo i njenu strinu, koja nije mogla da veruje kakav je uspeh Konstrakta postigla, a usput smo pitali njene komšije i rođake kako tumače pesmu „In Corpore Sano“. Šta su oni odgovorili, pogledajte u videu: