Dolazi Dr. Alban

Muzička senzacija devedesetih, Dr. Alban dolazi u Beograd kao uvrtira muzičkog spektakla Best of 90’s!

Najavljeni nastup poznatog švedskog muzičara i producenta, koji je devedetih godina bio u vrhu svetskih top lista sa svojim plesnim, hip hop i rege hitovima, Dr Albana, održaće se 2. septembra na beogradskom splavu FREESTYLER. U pitanju je promo žurka za veliki spektakl u Kombank Areni – NAJBOLJE OD DEVEDESETIH, koji će se održati 11. oktobra.

Ovo je prilika da čujemo uživo legendarne hitove ovog švedskog muzičara, kao što su: ‘’Hello Africa’’, ‘’It’s my life’’, ‘’Sing Hallelujah’’, ‘’Look who’s talking’’ itd..

Alban Uzoma Nwapa je pravo ime ovog švedskog muzičara i producenta, poreklom iz Nigerije. Svetsku slavu stekao je početkom devedestih, kada je još kao student stomatologije, da bi se izdržavao, puštao muziku po švedskim klubovima, i već 1990. sa kraljicom repa Lejlom Kej izdao prvi singl „ Hello Africa’’, sa kojim obilazi svet. Prvi album ‘’Hello Africa’’, Dr Albana prodao se u milionima i osvojio mnogobrojne nagrade.

Slede albumi „One Love’’ na kom se nalazi njegov najveći hit ‘’It's my life’’, kao i veliki hit ‘’Sing Hallelujah’’, zatim ‘’Look who’s talking’’ , ‘’Born in Africa’’, ‘’I believe’’… Dobitnik je brojnih muzičkih priznanja, a 1993. bio je proglašen za najprodavanijeg afričkog umetnika.

Ovo će biti drugi nastup Dr Albana u Beogradu, a obzirom da je vezan za najveći događaj posvećen dens muzici devedesetih, Dr Alban za ovu priliku kaže:

‘’Čast mi je da najavim ovaj spektakl! Obećavam vam dobar vajb na svom nastupu, a nadam se da ćete plesati i pevati i sa mojim kolegama 11. oktobra. Poznajam sve te ljude godinama, kao i njihovu muziku i siguran sam da će to biti žurka za pamćenje svetskih razmera.

Odlično se sećam svog prvog nastupa u Beogradu. Bilo je super i publika je bila sjajna, takvi nastupi se ne zaboravljaju. Beograd mi je ostao u sećanju kao prelep grad, koji ima mnogo lepe devojke. Tako da se veoma radujem povratku’’ – kaže Dr Alban.

Događaj NAJBOLJE OD DEVEDESETIH biće ubedljivo najveće okupljanje izvođača dens muzike u Evropi u poslednjih nekoliko godina, a na njemu će nastupiti najveće legende ovog muzičkog pravca: Snap, Technotronic, 2 Unlimited, Ace of Base, Snow, C+C Music Factory, La Bouche i Culture Beat.

Ovo je jedinstvena prilika da čujemo legendarne hitove uživo i vratimo se u period dens muzike i vidimo izvođače zbog kojih je ovaj period nezaboravan!