Da li su ženama privlačniji ćelavi ili muškarci sa gustom kosom? "Viktorijini anđeli" presudili

Trendovi se menjaju, pa kako smo nekada na ćelavog muškarca gledali sa empatijom zbog ubrzanog procesa opadanja kose, danas žene na ćelavost gledaju potpuno drugačije.

Muškarac bez kose, foto: Luna Vandoorne / shutterstock
Muškarac bez kose, foto: Luna Vandoorne / shutterstock
.

Poslednje istraživanje na svetskom nivou pokazalo je da su ženama najprivlačniji upravo ćelavi muškarci.

Tako da ćelavost više nije problem, sada je postala pravi trend. Jedan od dokaza da glava bez kose pali na ženskom delu populacije je i broj modela Viktorijinih anđela, koje su rekle "da" ćelavim muškarcima.

Istraživanje na Univerzitetu u Pensivaniji ispitalo je grupu ženskih i muških studenata da na temelju fotografija ocene određene osobine muškaraca: privlačnost, samopouzdanje i dominaciju, a ćelavi muškarci su odneli pobjedu u sve tri kategorije.

Teorija koja se smatra razlogom takvih rezultata je ta da je ćelavost povezana sa dominacijom. Učesnici su prirodno ćelave muškarce, a i one čija je kosa digitalno uklonjena, ocenili snažnijima od onih koji su imali kosu. Ta činjenica takođe znači da će ih doživljavati kao "osobe boljeg ekonomskog stanja".

Takođe, osim što su proglašeni snažnijima, nedostatak kose dovodi do mišljenja da su muškarci stariji nego što uistinu jesu.

Izvor: novosti