Ako unesete ovu biljku u kuću, "navući" ćete lošu energiju za ceo život: Kinezi smatraju da ne postoji gora...

Odmah proverite da li u svom domu imate jednu takvu!

Izvor: Krstarica/A.J.  |  
Ilustracija Foto: tsarev igor/Shutterstock
Ilustracija Foto: tsarev igor/Shutterstock
.

Prema drevnoj kineskoj veštini uređenja prostorija feng šui, biljke sa trnjem, one koje umiru i venu, veštačke i otrovne treba da izbegavate, jer se veruje da donose nesreću.

Biljke sa trnjem ili oštrim lišćem

Biljke uglavnom unose pozitivnu energiju u vaš dom, ali one šiljaste i bodljikave, poput kaktusa su izuzetak, piše Fengshuibeginner. Kaktus ima oštre i šiljaste bodlje koje podsećaju na "otrovne strele“ koje su usmerene prema okolini ili osobi. Iz tog razloga nikad ne smemo da postavljamo kaktuse u dnevni boravak ili spavaću sobu. Ne želimo da nam negativna energija remeti odmor ili san.

Osim toga, takve biljke predstavljaju sigurnosni problem jer svojim oštrim vrhovima mogu uzrokovati povrede, naročito ako imate malu decu.

Biljke koje umiru i venu

Primarna svrha stavljanja biljaka u dom je da se prostor ispuni zelenilom, pozitivnom energijom i svežim vazduhom. Stoga sve biljke moramo da održavamo na odgovarajući način kako bismo ih održali u životu. Zato morate da se rešite uvenulih biljaka koje stvaraju ustajalu energiju koja je štetna za stanare i prostor.

Dakle, ako želite da unesete biljke u svoj dom, budite predani njihovom održavanju. Ako niste spremni na takav korak, možda bi bilo bolje da odustanete od biljaka.

Veštačke biljke

Nemojte da preterujete sa veštačkim biljkama jer predstavljaju privlačenje ljudi sa lažnim motivima ili zlim namerama u vaš život. Održavanje veštačkih biljaka takođe nije jednostavno i traži stalno čišćenje jer lako skupljaju prašinu. Prašina i prljavština su nesumnjivo loš feng šui.

Otrovne biljke

Po svaku cenu u domu moramo da izbegavamo biljke koje ispuštaju otrovne gasove, poput monstere, mandale i mimoze. Izbegavajte ih ako voljenoj osobi želite da poklonite neku biljku, a odlučite se za one koje nose dobru simboliku i značenje.