Noć muzeja sa Zoranom Kesićem

U srcu donjeg Doćola nastaje novi, urbani prostor otvoren za sve kreativne ljude – Dorćol Platz koji će specijalno za 13. Noć Muzeja pretpremijerno pustiti prve posetioce u svoje okrilje. Pravo iz svoje emisije, Zoran Kesić posvetiće više od 24 minuta Noći muzeja a videćete ga sigurno u Dorćol Platzu.

.

“Radi se, dragi prijatelji, udarnički! A zašto?” – objašnjava Zoran Kesić za Noć muzeja i nastavlja: “Da bi u subotu, 21. maja, od 17h u okviru Noći muzeja, ovde sve bilo spremno da izmami sve ljude dobre volje, da otvori srce, naš Dorćol Platz i naša igraonica Kliker, i pozove: Dođite da se družimo, dođite da se veselimo jer ovi vredni ljudi rade danonoćno!”

Pratite uživo nastajanje autentične dorćolske art komune, budućeg mesta susreta svih koji se zalažu za kulturne i društvene promene! U opuštenoj, pretpremijernoj atmosferi će nastupiti beogradski DJ-evi Jakov Ponjavić, Ewox i Lule, dok će svoje radove predstaviti slikari Tamara Miodragović i Uroš Stojiljković, a učestvujte i u zajedničkom oslikavanju objekta sa herojima beogradskih zidova Anom Branković, Bongom i Martinom Petrović.

Kroz organizaciju serije izložbi, predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva, radionica i neformalnih druženja, DorćolPlatz će nastojati da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.

Za one najmlađe, igraonica Kliker postaraće se da im probudi radoznalost I zaljubljenost u nauku i pokaže kako da iz običnih namirnica iz kuhinje urade pravi naučni eksperiment.

Dok ne porastu i ne dobiju priliku da rade u velikim laboratorijama, izvodićemo zajedno male eksperimente za koje sve potrebne materijale možemo da nađemo u kuhinji i kupatilu! Niste ni sanjali šta se sve može uraditi uz pomoć mikrotalasne pećnice, sirćeta, lepka za papir, crvenog kupusa, sode bikarbone i kuvanih jaja.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Viasat History je ponosni sponzor manifestacije „Noć muzeja“ već sedam godina. Ovaj kanal se nalazi u vlasništvu internacionalne kompanije Viasat World, koja ima 100 miliona pretplatnika i proizvodi i distribuira najkvalitetnije zabavne sadržaje kroz 27 dokumentarna, filmska i sportska kanala, u 47 zemalja. Pored kanala Viasat History, kompanija je na našem tržištu prisutna i sa kanalima TV1000, Viasat Explore, Viasat Nature i Viasat History/Nature HD.

Prijatelj 13. Noći muzeja je MTS, koja je sponzor manifestacije 11. put za redom. Već tradicionalni sponzori i podrška su: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, kompanija Coca-Cola, IDEA, Alpha Bank i štamparija Grafix.

.

Više informacija: Noć muzeja