Ako otputujete u neku od ovih zemanja ne naručujte alkoholna pića - ZABRANJENA SU!

Ne, nisu sve zemlje one u kojima žive samo ljudi islamske veroispovesti... Pogledajte o kojim je sve zemljama reč....

.

Indija

Prodaja i upotreba alkohola ograničena je u nekoliko indijskih država, a listi se poslednji pridružio Bihar, 1. aprila. Potpuna zabrana alkohola mogla bi da bude uvedena 2017. godine. U gradovima poput Gudžarata posetioci moraju da kupe specijalnu dozvolu koja važi 30 dana. One se obično prodaju u hotelima ili na glavnom aerodromu u državi, u Ahmedabadu. Prodaja i konzumiranje alkohola su u potpunosti zabranjeni na Lakadivima.

SAD

Iako je prohibicija ukinuta pre više od 80 godina, određen broj okruga i dalje je “suv”, uključujući 36 u Misisipiju, 83 na Aljasci i 3 na Floridi. Alkohol je takođe zabranjen u brojnim okruzima u Teksasu, Arkanzasu, Alabami i Kentakiju. Uprkos postojanju destilerije “Džek Denijels”, alkohol je zabranjen i u okrugu Mur u Tenesiju. Na lokalnom području nije moguće kupiti ni flaše s pićem.

Maldivi

Konzumiranje alkohola zabranjeno je u prestonici Male, kao i na svim ostrvima na kojima se ne nalaze odmarališta. U preostalom delu zemlje stanovnici i turisti mogu slobodno da uživaju u piću.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Iako je alkohol dostupan u hotelima, određenim restoranima i supermarketima, ilegalno je piti ili biti pod uticajem alkohola na ostalim javnim mestima. U emiratu Šardži alkohol je potpuno zabranjen.

Brunej

Prodaja i javno konzumiranje alkohola su zabranjeni, ali svi posetioci koji nisu muslimani mogu u zemlju svakih 48 sati uneti do dva litra žestine ili 12 konzervi piva, koje obavezno moraju da prijave. Takođe je potrebno kupiti dozvolu za konzumiranje.

Bangladeš

Prodaja alkohola strogo je zabranjena u ovoj zemlji, pa piće mogu da naruče samo posetioci nemuslimanskih veroispovesti, i to u određenim barovima, restoranima i hotelima.

Pakistan

Nemuslimansko stanovništvo i turisti naći će alkohol samo u pet hotela, koji se nalaze u pet velikih gradova. Crno tržište postoji, ali je uzrok brojnih smrtnih slučajeva.

Iran

Svim posetiocima koji nisu muslimani dozvoljeno je da unesu alkohol u zemlju, ali moraju da ga konzumiraju isključivo privatno.

Libija

Uprkos tome što je zabranjen, alkohol je i dalje dostupan na crnom tržištu. Ali, kazne su izuzetno stroge, a proizvodnja domaćeg alkohola uzrok je brojnih smrti u ovoj zemlji.

Jemen

Alkohol je zabranjen, ali je posetiocima nemuslimanskih veroispovesti dozvoljeno da u zemlju unesu određenu količinu pića, koje mogu da konzumiraju privatno.

Kuvajt

U Kuvajtu je alkohol dostupan samo u okviru određenih stranih ambasada, ali ne za opštu upotrebu.

Alkohol je takođe zabranjen u Mauritaniji, Saudijskoj Arabiji, Avganistanu, Somaliji i Sudanu.

Tajland / Filipini / Venecuela

Na Filipinima je konzumiranje alkohola zabranjeno dva dana pred održavanje izbora, u Tajlandu nakon 6 sati popodne dan pred izbore, dok u Venecueli ograničenje traje ukupno 21 sat, piše britanski Telegraf.

Izvor: B92.net