Otvorena izložba slika Milutina Obradovića “Dodir za ljubav”

Izložba slika “Dodir za ljubav” slikara Milutina Obradovića otvorena je juče u Kulturnom centru Novog Sada.

.

Obradović će 10. marta izlagati na Svetskoj izložbi u Italiji, a tokom aprila, umetnik će predstaviti svoje radove i u Beogradu.

Milutin Obradović pripada grupi talentovanih slikara Crne Gore. Tema na njegovim slikama je portert konja koju on lirično i likovno majstorski prenosi u najčistija emotivna stanja gde dominira originalna igra bogatog kolorita i simbola.

Iako mlad, skrenuo je na sebe pažnju svetske javnosti, o čemu svedoči pisanje “Wall Street” magazina koji je 2015. nadahnuto i sa puno senzibiliteta pisao o ovom umetniku. Njegova umetnička dela su privukla pažnju i popularnog sajta “TheArtbo” koji je objavio tekst o njemu početkom ove godine.

Veliki uspeh postogao je 2015. na festivalu “Budva grad teatar”. Izlozba slika bila je održana u finalnoj večeri festivala.

"Milutin Obradović je pre svega umetnik uzbudljivog likovnog izraza. Njegova platna u svojoj prirodi nose nešto strašno i eruptivno i oslikavaju jedan eksplozivan karakter okrenut iskonskoj energiji života. U susretu sa njegovim platnima primetićete da vas je napao kolorit i bićete nemoćni da primite toliku bojenu silu" - rekla je o slikama Milutina Obradovića magistar slikarstva Aleksandra Popović.

Milorad Stanoje Sirajski je rekao o slikarstvu Milutina Obradovića:

"To je kao da uđeš u svet sam sebi dovoljan i sam sebi stvaran. Svet koji ništi estetsku distancu između onog ko vidi i onog ko zna. Očigledno je Obradoviću da ovo imaš s rođenjem i slikarstvo donosis maestralno i eruptivno."

Više informacija o radovima Milutina Obradovića možete videti na www.milutinobradovicart.com.