Zanimljivosti

U Čikagu izdaju Van Gogovu "Spavaću sobu u Arlu" za 10 dolara!

Popularni sajt Airbnb u ponudi ima sobu koja je, kako kažu ista kao ona koju je naslikao čuveni Van Gog!
11.02.2016. - 11:22h

Na popularnom sajtu Airbnb u ponudi se našla veoma neobična soba.

Reč je o sobi koja je urađena u stilu jedne od najpopularnijih slika Vinsenta Van Goga "Umetnikova spavaća soba u Arlu".

U opisu na ovom sajtu navode:

"Ova soba omogući će vam da se osećate kao da živite u slici. Dekorisana je u stilu postimpresionizma, podseća na južnu Francusku iz davnih dana. Nameštaj, jarke boje, umetnost pružiće vam jedinstveno životno iskustvo."


Kako je navedeno, soba se nalazi u Čikagu, u njoj mogu da borave dve osobe. Na raspolaganju su televizor, internet, kuhinja.

U dodatnim informacijama o sobi stoji sledeće:

"Za jedno veče tražim 10 dolara i to samo zato što mi treba novac da kupim boju. Međutim, biću srećan da vam ponudim i ulaznice za moju izložbu u Institutu za umetnost u Čikagu."

Ustvari, reč je o novom vidu izložbe Umetničkog instituta u Čikagu. Naime oni su došli na ideju da naprave instalaciju ili tačnije repliku kojom će ljubiteljima umetnosti predstaviti malo drugačiji pogled na umetnost.

Instalacija je napravljena u čast Van Gogovih slika u kojima je u centru pažnje njegov životni prostor, a koje su nastale od 1888. do 1889. godine. Na taj način svi ljubitelji ovog umetnika moći će da prođu kroz prostorije koje su videli samo na slikama.

Posetiocima će biti predstavljeno 36 radova, slika, crteža, pisama.

Airbnb je odlično mesto za reklamu. Zar ne?

Pa, ukoliko vam je interesantno... Izvolite...

Van Gogh's Bedroom

Chicago, IL, United States

This room will make you feel like you're living in a painting. It's decorated in a Post-Impressionist style, reminiscent of Southern France and times gone by. Its furniture, bright colors, and artw...
Chicago Short Term Apartment Rentals