Zanimljivosti

Tri načina da se rešite malera!

Koliko god da ste potišteni i da vam nije ni do čega, postoje načini zahvaljujući kojima možete brzo da raspršite oblake negativnosti, odmah da podignete raspoloženje i privučete lepe stvari i događaje u svoj život.
30.01.2016. - 11:24h

1. Sredite svoj životni prostor

Da li ste znali da prostor u kojoj osoba obitava obično odražava njeno unutrašnje stanje uma? Dakle, kada su naši domovi, spavaće sobe, automobili i radni prostori puni nereda, prljavštine i haosa, negativne energije… to često predstavlja naše emotivno stanje. I što više vremena provodimo u takvoj nesređenoj okolini, to se negativnije osećamo.
S druge strane, kada ste u prostoriji koja je uredna, čista, topla, svetla i prostrana, gotovo da ne možete, a da se ne osećate sigurno i zadovoljno. Dakle, to je razlog zašto je prvi moćan način za raspršivanje negativne energije iz vašeg života – sređivanje životnog prostora.
Započnite tako što ćete se osloboditi nereda i smeća koje leži okolo, bacite sve što je istrošeno, što se ne koristi ili jednostavno ne čini da se osećate dobro. Bićete iznenađeni koliko je osvežavajuće raščišćavanje stvari! Očistite svu prljavštinu i prašinu, otvorite prozore i vrata, pustite vazduh da slobodno prolazi kroz njih.
To će omogućiti da se negativna energija zameni svežom, čistom, zdravom energijom. Neka što više sunčeve svetlosti uđe u kuću jer je ispunjena visokoenergetskim vibracijama koje čine da se osećate srećni i puni energije. Na kraju, dajte svom životnom prostoru svež izgled, oslobodite prostor pomeranjem nameštaja i dodajte boje, fotografije, biljke i umetnička dela, bilo šta što vam pruža prijatan osećaj, sreću i zadovoljstvo. Čini se jednostavno, ali stvaranje pozitivnog okruženja može da ima dramatičan i pozitivan uticaj na vaše raspoloženje…

2. Provedite vreme s ljudima koji vas usrećuju

Baš kao i vi, svi ljudi u vašem životu imaju svoja “energetska polja” koja možete automatski da osetite kada ste s njima. Ukoliko želite da oslobodite svoj život od negativne energije, bitno je da provedete vreme s pozitivnim ljudima, a izbegavate one koji vas vuku na nižu vibraciju.
Ako se zbog neke osobe uvek osećate loše, ona verovatno nije vredna vašeg vremena ili energije. Umesto toga, provedite vreme sa srećnim, radosnim ljudima koji vas podižu i čine da se osećate dobro. Družite se s ljudima s kojima možete da se smejete, zabavljate i delite iskustva. Važno je da dopustite sebi da se smešite tokom životnih smešnih i tužnih situacija. Uz smeh, osećanja poput stresa, tuge i frustracije nežno će otploviti od vas. Najbolji način da vidite druge uglove loše situacije je da se okružite pozitivnim ljudima s kojima se osećate dobro. Što više budete okruženi takvim srećnim, toplim, vitalnim ljudima, to će vaš život da bude srećniji.


3. Naučite da otpustite negativne emocije

Negativna energija hrani se negativnim emocijama. U redu je i normalno je da se ponekad osećate tužno, ljuto ili frustrirano. Ali, problem je kada se ne rešavate tih negativnih emocija i one počinju da trule … zbog čega se osećate dugo vremena loše.
Na primer, ako ste uvek mislili loše o svom poslu, verovatno ćete se osećati jadno svaki dan na poslu, a vaša motivacija, zadovoljstvo i odnosi s kolegama takođe će da pate. Da biste to sprečili, važno je da dopustite sebi da osetite te emocije, umesto da pokušavate da ih blokirate, i da istražite zašto se osećate tako.
Ako osećate da vam je potrebno da plačete, plačite na mestu gde se osećate sigurno. Ako osećate da vam je potrebna samoća, dopustite to sebi i provedite neko vreme na miru. A ako osećate potrebu da razgovarate s nekim, otvorite se nekoj osobi od poverenja.

Nakon što prihvatite svoja osećanja i preduzmete korake pomoću kojih ćete da se osećate bolje, sledeći korak je da odlučite da otpustite negativne emocije. Jednom kada dopustite sebi da se vratite u tačku mira, bićete u mogućnosti da pokrenete stvaranje pozitivne promene u svom životu.
Dakle, umesto da dopustite sebi da vas kontrolišu štetne misli, sada ste vi gospodar svog sopstvenog uma, možete da kontrolišete kako ćete da reagujete na negativne situacije. Jednom kada odlučite da počnete da oslobađate svoj život od negativne energije i da se suočavate s problemima na konstruktivan način, bićete zaprepašćeni koliko se radosno i slobodno osećate! Uskoro ćete da uvidite kako praktikovanjem pozitivnog, proaktivnog pristupa, jednostavno i prirodno, dobre stvari privlačite u vaš život.

Izvor: atma.hr