MCF MegaCom Film predstavio filmove za 2016. godinu

Distributerska kuća MCF MegaCom Film sinoć je predstavila samo neka od mnogih filmska ostvarenja koja nam dolaze u ovoj godini.

.

Iz studija 20th Century Fox stižu nam najnoviji nastavci poznatih serijala kao što su X-men, Ledeno doba i Kung Fu Panda. Preko 40 filmova u distribuciji MCF-a premijerno će biti prikazano na ovogodišnjem FEST-u, a očekuju nas i novi naslovi u režiji domaćih autora. U oktobru najmlađe će obradovati još jedno izdanje KIDS FEST-a, a u novembru očekuje nas 22. Festival autorskog filma.

Početak godine obeležili su film Džoj, prikaz emotivnog, životnog putovanja Džoj Mangano, kao i i dramu o preživljavanju u divljini Alehandra G. Injaritua, film Povratnik , koji je osvojio ukupno 12 nominacija za Oskara i koji je za samo nedelju dana pikazivanja, u Srbiji pogledalo preko 30 000 ljudi. Oba filma su još uvek na repertoaru domaćih bioskopa.

11. febraura u bioskope nam stiže film o nekonvencionalnom Marvelovom anti-heroju – Dedpulu. U fokusu priče je bivši pripadnik specijalnih jedinica – plaćenik Vejd Vilson kojeg glumi Rajand Rejnolds. Nakon rigoroznih eksperimenata on stiče natprirodnu moć isceljenja i pretvara se u svoj alter ego, Dedpula. Pored Rejnoldsa u filmu igra i naš glumac Stefan Kapičić i to jednog od glavnih likova - X-mena Kolosusa.

Debitanstko ostvarenje mladog reditelja Nikole Ljuce , film Vlažnost, u bioskope dolazi 3. marta. Ovo je moderna priča koja prati mladog i uspešnog menadžera, kojeg igra Miloš Timotijević, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova devojka (Tamara Krcunović) iznenada nestane, što on pokušava da sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom.

Pod lupom, film koji nam u domaće bioskope stiže od 10. marta, temelji se na istinitom događaju iz 2002. godine kada su novinari lista Boston Globe razotkrili najveću pedofilsku aferu u bostonskoj nadbiskupiji, što je izazvalo šok u celoj Americi.

Jedna od najuspešnijih animiranih franšiza na svetu 17. marta se vraća sa najvećom avanturom do sada – KUNG FU PANDA 3 3D. Neodoljivi, pomalo nespretni panda Po, u ovom nastavku pronalazi svog davno izgubljenog oca. Zajedno kreću na zabavno putovanje do tajnovitog sela, koje je dom podjednako nestašnih i smešnih pandi kao što je i sam Po. Međutim, sreću i veselje narušiće im Kai, koji želi da pobedi sve kung fu majstore u Kini. Glasove glavnim junacima pozajmljuju: Miloš Samolov, Boda Ninković, Srđan Timarov, Voja Brajović i Katarina Žutić.

Bruklin filmska adaptacija istoimene hit knjige irskog pisca Kolma Tojbina koja na romantičan način opisuje odlazak mlade irske devojke u Ameriku, gde se ona zaljubljuje u Italijana. Bruklin dolazi u domaće bioskope 17.marta.

Edi zvani Orao je film inspirisan istinitom pričom o Majklu Ediju Edvardsu (Taron Edžerton) netipičnom ali hrabrom ski-skakaču koji nikada nije prestao da veruje u sebe uprkos tome što cela nacija jeste dolazi nam u bioskope 31. mart.

Film Kerol koji nam u bioskope stiže 7. aprila bazira se na knjizi Patriše Hajsmit Cena Soli i opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene u pedesetim godinama prošlog veka kada je takva veza bila zabranjena.

Krajem aprila stiže priča o Daltonu Trumbu, koji je dospeo na „crnu listu" jer nije želeo da svedoči o komunistima u Holivudu, ali je kasnije napisao scenario pod drugim imenima i za to osvojio čak dva Oskara.

U novom nastavku poznate X-Men franšize vraća se prvi i najmoćniji mutant – Apokalipsa, koji regrutuje tim moćnih mutanata, uključujući i obeshrabrenog Magneta kako bi očistili čovečanstvo i stvorili novi svetski poredak kojim bi vladali. 19. maja Rejven će uz pomoć profesora X voditi ekipu mladih X-mena ne bi li zaustavilisvog najvećeg neprijatelja i spasili čovečanstvo od potpunog uništenja.

Dve decenije od kada je snimljen Dan nezavisnosti, 23. juna nam stiže nastavak Dan nezavisnosti - Nova pretnja koji donosi priču o globalnoj katastrofi nesagledivih razmera. Ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju, kako bi zaštitili planetu jer predviđaju povratak okupatora. Ali, ništa ih ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu.

Družina iz filmova Ledeno doba se vraća na bioskopsko platno 14. jula. Skretova epska potraga za odbeglim žirom ovoga puta će ga katapultirati u svemir, gde će se dogoditi niz kosmičkih događaja koji prete uništenju celog sveta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im preti, Mani, Sid i Dijego, moraće da napuste svoj dom i krenu u nove avanture i to u egzotične zemlje u kojima upoznaju mnoštvo novih likova.

Ako se sećate popularnih igračkica, simpatičnih čovečuljaka koji su se razlikovali prema boji kose, tzv. Trolova onda će vas sigurno oduševiti film o njima. Od genijalnih tvoraca Šreka, studija DreamWorks Animation, 3. novembra nam stiže ekstravagantna, raspevana animirana komedija – Trolovi.

U pripremi su i aplikacija Magic Box za uslugu „video na zahtev“, koja će korisnicima omogućiti da iznajme ili kupe filmove preko telefona, tableta ili TV-a koji imaju opciju povezivanja na internet.

Više o novim filmovima možete pronaći na mcf.rs