Seks-skandali koji su potresali Belu kuću: Preljube, silovanja, ucene, haremi...

I predsednici su samo ljudi. Iako su njihovi životi pod lupom javnosti, često su se i najvažniji stanari Bele kuće upuštali u ljubavne afere.

.

Linda Trip, žena koja je razotkrila aferu Bila Klintona i Monike Levinski, pre nekoliko dana dala je intervju za radio u kojem je oštro kritikovala Bila i Hilari Klinton. Trip kaže da je Klinton imao afere s "hiljadama žena" i da je prva dama za sve to znala.

Rekla je i da je Hilari uvek želela da uništi žene s kojima je njen muž imao ljubavne afere i dodala:

"Snimala sam razgovore Monike Levinski i Bila Klintona. Odlučila sam da sve objavim jer sam smatrala da je Monika u opasnosti."

Afera Klinton-Levinski prodrmala je ceo svet. Nema onoga ko te 1998. godine nije znao priču o Moniki i njenoj uprljanoj haljini.

Iako je Klinton poricao da je s Monikom bio u seksualnom kontaktu, kasnije je ipak priznao. Monika Levinski nije bila jedina Bilova ljubavnica jer navodno je bio povezan i s Polom Džons, Huanitom Brodrik, Dženifer Flauers...

Seks-skandali oduvek su tresli Belu kuću i nisu vezani samo uz Klintonove. Evo nekoliko najpoznatijih:

Džordž Buš: Optužila ga za silovanje pa se ubila

Mardži Šodinger pronađena je mrtva u septembru 2003. godine. Bila je ustreljena metkom u glavu. Zaključeno je da je reč o samoubistvu iako mnogi i danas sumnjaju u ubistvo.

Tri godine pre nego što se ubila podnela je tužbu protiv Džordža Buša zbog silovanja. Buša i navodne agente FBI optužila je da su je drogirali i nekoliko puta seksualno zlostavljali.

Abraham Linkoln i homoseksualne afere

Bio je oženjen i imao čak četiri sina. Iako nisu kružile glasine da je homoseksualac, njegovi biografi 1926. godine počeli su da pričaju da je održavao homoseksualnu vezu sa svojim prijateljem Došuom Frajem Spidom.

Njih su dvojica navodno četiri godine živeli zajedno i spavali u istom krevetu. Iako biografi tvrde jedno, većina istoričara smatra da u odnosima Linkolna i Fraja nije bilo ništa seksualno.

Ruzvelt: Ucenama do seksa

Franklin Delano Ruzvelt bio je poznat kao veliki ljubitelj žena, pogotovo pre nego što je završio u invalidskim kolicima. Najveću aferu imao je sa sekretaricom svoje žene Lusi Merser.

Supruga Eleonora otkrila je kolekciju ljubavnih pisama koje su razmenili Lusi i Frenklin pa im je brak zapao u još veću krizu. Ruzvelt je imao i aferu s princezom Martom od Norveške. No, ne njezinom voljom, jer ju je Franklin, prema nekim izvorima, ucenjivao da vodi ljubav s njim kako bi on pomogao njenom mužu u ratu 1914. godine.

Tomas Džeferson robinji napravio decu

žeferson je navodnu aferu imao je Seli Hemings, robinjom koja je ujedno bila i polusestra njegove pokojne žene. Seli je tokom njihove veze rodila šestoro dece koja su neodoljivo podsećala na Tomasa. Kad su odrasla čak ih je i oslobodio ropstva.

I Nikson je imao homoseksualnu aferu?

Bio je poznat po brojnim skandalima, a u knjizi "Nixon's Darkest Secrets", objavljenoj ove godine, autor Don Falsom tvrdi da je Nikson imao homoseksualnu aferu s Čarlsom Rebozom, bankarom s Floride koji je, inače, bio povezan s mafijom.

Predsednik je navodno često bio daleko od svoje supruge, a s Rebozom je bio vrlo blizak iako nema dokaza da je njihov odnos bio seksualne prirode. Neki izvori tvrdili su da ju je Nikson Reboza često držao za ruku ispod stola i milovao kad bi se napio. Nikson je u javnosti bio poznat po homofobnim izjavama.

Džon Kenedi i njegov "harem"

Kenedi je svoju suprugu varao, i to vrlo često. Spisak njegovih ljubavnica je dugačak i nije poznato koliko je tačno imena na njemu. Zna se da je Kenedi imao afere sa Merilin Monro, Džejn Mensfild, Endži Dikinson, Džin Tirni...a navodno je imao i aferu s nekim sekretaricama u Beloj kući, kao i sa stažistkinjom starom samo 19 godina koju je navodno naterao i na pobačaj.

Izvor: b92.net