Tri namirnice protiv neprijatnog zadaha vašeg ljubimca

Oni vole da se umiljavaju, ali ponekad im je dah prosto nepodnošljiv. Međutim, pomoć za ljubimce sa lošim zadahom nalazi se zapravo u vašoj kuhinji!

.

Integralni pirinač

Varenje ima značajnu ulogu u mirisu samog daha. Zato je dobro pospešiti varenje vašeg ljubimca žitaricama. Dodajte malo kuvanog integralnog pirinča u obrok ljubimcu.

Šargarepa

Nakon jela, počastite ljubimca poslasticom kao što je šargarepa. Naime, ova biljka ima blago abrazivno (strugajuće) dejstvo, a takođe pomaže i u uklanjanju plaka neprijatnog mirisa. Žvakanje hrskave hrane stimulisaće pljuvačku, koja će odneti ostatke hrane iz usta i oko zuba.

Peršun

Napravite sprej za osvežavanje daha ljubimca, i to vrlo lako! Potopite nekoliko grančica peršuna u toplu vodu. Nakon nekoliko minuta izvadite peršun i ostavite da se čaj ohladi. Ako vaš ljubimac hoće da popije čaj, to je super! Ukoliko neće, sipajte čaj u sprej i povremeno poprskajte u usta psa ili mačke.

Međutim, nikako ne koristite proizvode koji osvežavaju dah namenjene za ljude. Ovi proizvodi su previše jaki, nisu namenjeni životinjama, a pas ili mačka će ih verovatno progutati.

Izvor: zivotinje.rs