OVO su prigodni pokloni za slavu

Jedino pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate je da ne preterujete, jer svrha slave nije razmetanje materijalnim bogatstvom, već skromno obeleževanje dana porodičnog svetitelja.

.

Sezona slava je počela, a sa njom i razmišljanje šta pokloniti domaćinima. Teško je biti kreativan, pogotovo ako u jednom danu imate nekoliko slava. Jedino pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate je da ne preterujete, jer svrha slave nije razmetanje materijalnim bogatstvom, već skromno obeleževanje dana porodičnog svetitelja. Zato će pravi domaćin najviše ceniti vašu pažnju i dolazak, a pokloni su u ovoj prilici najmanje bitni.

Prigodno je da domaćinu darujete vino, domaćici cveće, deci čokoladu. Uobičajeni su i pokloni za kuću, poput čaša, šolja, poslužavnika, činija, stolnjaka. Malo ko nosi knjige, ali one su odličan izbor za slavu, naročito pravoslavne teme, žitije svetitelja koji se slavi, a postoje i verske knjige prilagođene deci. Ukoliko ste kreativni, možete i da napraviti nešto, poput ukrasne kutije od drveta na koju možete izrezbariti prezime domaćina, kolaž sa fotografijama članova porodice ili dekorativni svećnjak za slavsku sveću.

Izvor: novosti