Lazar Ristovski 9. oktobra u Kotoru

Glumca Lazara Ristovskog upoznali smo kao pisca čitajući romane „Belo odelo“ i „Kako sam dobio Oskara“. Ovog puta pisac Lazar Ristovski svoje novo književno delo „Jednostavne priče“ predstaviće prvi put publici u Crnoj Gori.

.

Organizatori JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ – Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i izdavačka kuća Laguna, uz veliku podršku turističkog naselja „Dobrota Palazzi“, pozivaju sve ljubitelje kulturnih dešavanja na promociju knjige „Jednostavne priče“ Lazara Ristovskog koja će se održati u prostoru Kina „Boka“ u petak, 9. oktobra 2015. godine u 19.30.

U programu učestvuju Lazar Ristovski, autor, i Vanja Gavrovski, PR izdavačke kuće Laguna.

Lazar Ristovski je knjigu „Jednostavne priče“ pisao poslednjih desetak godina. Ove priče su sećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine deo velikog kosmosa. Junaci priča imaju svest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema običnim ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt.

Zbirka velikog glumca sadrži trinaest zanimljivih priča ispričanih na jednostavan način. Prevashodno poznat po filmskom stvaralaštvu, Ristovski u pisanju pronalazi ono što mu film ne pruža. Usamljenost. „Pisanje je povlačenje u ložu iz koje se svet bolje vidi. Pisac posmatra, ali ujedno i kreira ono što će videti. Ta mogućnost je uzbudljiva, zar ne?“, smatra Lazar Ristovski, koji piše dugo, ali objavljuje retko, pa je i ovo retka prilika da se upoznamo sa njegovim književnim stvaralaštvom.

Uz poziv da se u Kotoru okupi što veći broj ljudi, autor knjige „Jednostavne priče“ Lazar Ristovski šalje poruku čitaocima: „Moje priče su jednostavne, istinite i ljudske. U njima su tuga i humor pomešani kao i u životu. Ako ih budeš čitao otvorenog srca, verujem da ćeš pronaći i sebe u nekoj od njih.“