Milionerka ostavila 100 000 dolara onome ko bude čuvao njena 32 papagaja!

Njujorčanka Lesli Mendel, koja je preminula u junu u 69. godini, ostavila je fond od 100 000 dolara za čuvanje njena 32 papagaja. Sud još nije utvrdio ko će upravljati Leslinim fondom, a još je nepoznato kako će sud utvrditi ko će naslediti taj novac.

.

Mendel je u testamentu po imenu pomenula sve svoje papagaje, među kojima su Niki, Zara i Zak, a dodatni zahtev je da se da vodi briga i o njenoj mački Kiki i psu Frostiju.

Lesli Mendel vodila je firmu za prikupljanje reciklažnog materijala, a sama je iz tog biznisa zaradila 5,3 miliona dolara.

Ovoo nije nepoznat primer da bogataši, veliki ljubitelji životinja, svoje imetke ostavljaju ljubimcima ili onima koji će o njihovim ljubimcima brinuti i nakon njihove smrti.

Među njima je Leona Helmslej koja je ostavila 12 miliona dolara svom psu, ali je odlukom suda on nasledio samo dva miliona.

Sud još nije utvrdio ko će upravljati Leslinim fondom od 100 000 dolara, odnosno voditi brigu o njenim papagajima i maci i psu, a isto tako ostaje nepoznato kako će sud utvrditi ko će naslediti taj novac.

Svakako, nekakav konkurs će sigurno biti raspisan.

Izvor: Telegraf