Mesta u svetu rezervisana SAMO ZA PUNOLETNE

Seks, droga i alkohol su glavna obeležja pojedinih mesta u svetu. Amsterdam je samo jedan od njih...

.

1. Ulica crvenih fenjera, Amsterdam
Želite li da istražite slavnu ulicu u kojoj je legalno bavljenje najstarijim zanatom na svetu, ali i u kojoj je otvorena prva trgovina prezervativa, učinite to u društvu Emeriti Martine i Luiz Fokens. 'Meet the Old Hookers Tour' je specifična tura kroz koju vas vode ove dve ostarele prostitutke, uz priče o njihovoj zanimljivoj karijeri u ludim sedamdesetima i osamdesetim godinama prošlog veka.

2. Firenca, Italija
'Seks, droga i renesansa: Samo za odrasle' ime je turističke ture koju možete da uplatite u Firenci. Ovaj italijanski biser kulture i istorije u doba renesanse bio je, navodno, nezaboravno mesto. Najveći novac zarađivao se od prostitucije, pa ne čudi da u sklopu ture možete videti 'bezobrazne' poruke uklesane u najpoznatije firentinske spomenike.

3. Bangkok, Tajland
Ako ste gledali 'Mamurluk 2', verovatno ste upoznati s delićem nezaboravne turističke ponude Bangkoka. 'The Bizarre Bangkok Tour' uključuje posetu Muzeju forenzične medicine koji otkriva fotografije s autopsija, ali i mumificirano telo serijskog ubice-deteta Si Kvej. U sklopu ture otići ćete i do hrama plodnosti boginji Tuptim, gde žene mole da zatrudne ostavljajući boginji falusne simbole.

4. Čarlston, Južna Karolina, SAD
Čarlston je možda poznat po svojoj gastronomskoj ponudi i šarmu, ali i po istoriji koja bi mnoge druge južnjačke gradove postidela bez ikakvih problema.'The Dark Side of Charleston Walking Tour' obećava necenzurisani pogled (uz bocu Džek Denijelsa) u ovaj slavni gradić koji je tokom drugog svetskog rata bio prepun javnih kuća, a ulice su bile nesigurne zbog čestih pljački i ubistava.

5. Kingston, Jamajka
Ljudi na Jamajici mogu sa sobom da nose male količine marihuane bez opasnosti od hapšenja. Ne čudi jer je marihuana glavni junak velikog broja tura na ostrvu. Agencija 'HotBox Jamajka' organizuje niz različitih tura koje uključuju posetu farmama marihuane, isprobavanje ovog potentnog opijata, ali i posetu rodnoj kući Boba Marlija.

Izvor: 021.rs